ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Καιρός: Φεύγει η "ψυχρή λίμνη" - Έρχονται τα μελτέμια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:50:00 μ.μ. | |
Καιρός: Φεύγει η "ψυχρη λίμνη" - Έρχονται τα μελτέμια
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» με τις καταιγίδες και τα ακραία φαινόμενα που παρουσιάζονται στον βόρειο και κεντρικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά θα υποχωρήσει.

Στη συνέχεια αναμένεται ισχυρό μελτέμι το οποίο θα διατηρήσει τη θερμοκρασία μέχρι τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. 

Το μελτέμι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, ενώ τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από την επόμενη Κυριακή έρχεται νέος καύσωνας. Μάλιστα το εάν ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φεύγει η Ψυχρή Λίμνη, έρχονται μελτέμια και κίνδυνος πυρκαγιάς

Από αύριο Τετάρτη 21/7 η Ψυχρή Λίμνη, δηλαδή αυτό το σύστημα που στροβιλίζεται τις τελευταίες ώρες πάνω από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια δίνοντας βροχές και καταιγίδες σιγά - σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μέχρι τότε χρειάζεται η απαιτούμενη προσοχή καθώς βροχές, ισχυρές καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα Τρίτη τις απογευματινές κυρίως ώρες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Κυρίως τα φαινόμενα θα είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα στα ορεινά της Πελοποννήσου αλλά και στις περιοχές από το ύψος της Λαμίας και πάνω.

«Από αύριο η Ψυχρή Λίμνη τελειώνει και επιστρέφει το μελτέμι στο Αιγαίο. Άρα, επιστρέφει ένα τυπικό καλοκαιρινό σκηνικό με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή. Πάμε σε πιο "σταθερό" καιρό όμως μαζί με τα μελτέμια επιστρέφει και ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ