ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Τι απάντησε η Αραμπατζή στον Ανδριανό για το σύστημα Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:05:00 μ.μ. | |
Τι απάντησε η Αραμπατζή στον Ανδριανό για το σύστημα Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην Αργολίδα
Σε σχετική Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη επαναλειτουργίας του συστήματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην Αργολίδα, καθώς το σχετικό Περιφερειακό Κέντρο του Ναυπλίου παραμένει σε αδυναμία έκδοσης αγροτικών προειδοποιήσεων από τον Φεβρουάριο του 2019 απάντησε η αρμόδια Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ. Αραμπατζή.


Στην απάντηση της Υφυπουργού, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ) Ναυπλίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδιδε δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων έως την άνοιξη του 2019. Η έλλειψη προσωπικού και ο αυξημένος φόρτος εργασίας του ΠΚΠΦΠ & ΦΕ δεν επέτρεψε την άμεση, εκ νέου έκδοση, δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων.

Ειδικότερα, κατά το έτος 2020, λόγω της πανδημίας Covid -19 και του αυξημένου φόρτου εργασίας, στον οποίο συνέβαλε και η απασχόληση του υπάρχοντος προσωπικού με τις εργαστηριακές αναλύσεις του οίνου καθώς και ο έλεγχος και η διεκπεραίωση των φακέλων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Μέτρου της «απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης» δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Γεωπόνων, που θα αναλάμβαναν την έκδοση των δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων.

Σήμερα, η διαδικασία εκπαίδευσης των εν λόγω υπαλλήλων είναι σε εξέλιξη και από τις 24.6.2021, έχει ξεκινήσει η έκδοση των δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων, που θα συμβάλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ