ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Πετράκος - Δρούγκας: Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στο τόπο των παρανομιών και του περιβαλλοντικού εγκλήματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | | |
Πετράκος - Δρούγκας: Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στο τόπο των παρανομιών και του περιβαλλοντικού εγκλήματος
Η επιλογή των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη κ. Νίκα να πάει ο πρωθυπουργός σήμερα στις 2:00 μ.μ. στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας στο χώρο που σχεδιάζεται το σκουπιδοεργοστάσιο και ο ΧΥΤΥ αποτελεί πρόκληση και μέγα «φάουλ» για έναν πρωθυπουργό .

Κύριε πρωθυπουργέ, οφείλετε να γνωρίζετε και πιστεύουμε ότι σίγουρα γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο έργο στο οποίο επιμένετε και εσείς, όπως και οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Τσίπρας και Σαμαράς είναι ένα έργο το οποίο: 

1) θα επιβαρύνει δραματικά την τσέπη των πολιτών της Πελοποννήσου αφού όπως αποδείχθηκε από την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών του Δήμου Οιχαλίας, θα επιβαρύνει τους πολίτες με πάνω από 180 ευρώ τον τόνο. 

2) Για το έργο αυτό σας έβγαλε τουλάχιστον 30 κόκκινες κάρτες εδώ και ένα χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σας ζήτησε να καταθέσετε νέο φάκελο και εσείς μετά από 13 μήνες ακόμη δεν έχετε υποβάλλει ακόμη νέο φάκελο, άρα η χρηματοδότησή του είναι στον αέρα.

Εκτός όμως από αυτά τα δύο σοβαρά ζητήματα, υπάρχουν και άλλα δύο σοβαρά ζητήματα νομιμότητας του συγκεκριμένου έργου.

1. Έχουν κατατεθεί έξι αιτήσεις ακύρωσης κατά της ΜΠΕ του έργου στο ΣτΕ, έχουν συζητηθεί και αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ. Ως πρωθυπουργός ασφαλώς γνωρίζετε ότι χωρίς την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο. Γιατί λοιπόν επισκέπτεσθε ένα έργο για το οποίο εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ;

2. Γνωρίζετε επίσης, πως υπάρχει απόφαση του Πρωτοδικείου της Τρίπολης η οποία δικαιώνει τους πολίτες που έχουν προσφύγει γιατί η ανάδοχος εταιρεία παρουσίασε εικονικά και ψευδή συμβόλαια. 

Γιατί λοιπόν επισκέπτεσθε και εσείς και ο κ. Περιφερειάρχης έναν χώρο με τον οποίον τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι έχουν υπάρξει παρανομίες για να γίνει το περίφημο έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων; 

Η επίσκεψή σας εκεί σημαίνει ότι καλύπτετε τις παρανομίες και τους παρανομούντες και αυτό είναι ένα μέγα θέμα για έναν πρωθυπουργό διότι προφανώς δεν επισκέπτεσθε ως Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά προφανώς ως πρωθυπουργός της χώρας.

Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ