ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Α. Πουλάς: Το Υπουργείο κωφεύει στις εκκλήσεις των ιδιοκτητών του οικισμού «παραλία Κάντιας» του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:24:00 μ.μ. | | | |
Α. Πουλάς: Το Υπουργείο κωφεύει στις εκκλήσεις των ιδιοκτητών του οικισμού «παραλία Κάντιας» του Ναυπλίου
Ερώτηση σχετικά με τα λανθασμένα όρια του οικισμού «παραλία Κάντιας» του Ναυπλίου και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στους κατοίκους της περιοχής κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα

«Λανθασμένα τα όρια του οικισμού «παραλία Κάντιας» Ναυπλίου.»

Τα όρια του οικισμού «παραλία Κάντιας» του Δήμου Ναυπλιέων ορίστηκαν με την υπ’ αριθμ. 2926/9.9.87 (ΦΕΚ 934 Δ/87) σχετική απόφαση του Νομάρχη Αργολίδας. Στην απόφαση καθορίζονται περιγραφικά τα όρια του οικισμού με αναγραφή ονομάτων των φερόμενων ιδιοκτητών οικιών χωρίς άλλο προσδιορισμό. Βάσει της περιγραφής αυτής συντάχθηκε από την αρμόδια υπηρεσία και ο σχετικός χάρτης με τα όρια του οικισμού που συνοδεύει την απόφαση.

Μετά από αίτηση ενδιαφερομένου για έκδοση άδειας δόμησης εντός των ορίων του οικισμού, εκδόθηκε απορριπτική απόφαση από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων με αιτιολογία ότι το αναφερόμενο οικόπεδο δεν βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού «παραλία Κάντιας».

Κατόπιν ενεργειών του ενδιαφερομένου και του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κάντιας, διαπιστώθηκε ότι τα όρια του οικισμού έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα στο διάγραμμα (σε υπόβαθρο χάρτη της Γ.Υ.Σ. κλιμ. 1:5000) που συνοδεύει την σχετική απόφαση του Νομάρχη Αργολίδας και δεν συνάδουν με τον περιγραφικό ορισμό των ορίων όπως αυτά αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση.

Λόγω των εσφαλμένων ορίων, σχεδόν το 50% της έκτασης του οικισμού «παραλία Κάντιας», που υφίσταται νομίμως πριν από το 1985 και έχουν εκδοθεί εντός αυτού νόμιμες οικοδομικές άδειες, εμφανίζεται σήμερα ως εκτός σχεδίου, στερώντας στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα δόμησης και θέτοντας εν αμφιβόλω την νομιμότητα των υφιστάμενων οικοδομικών αδειών.

Επειδή το σφάλμα είναι πρόδηλο και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οικοπέδων.

Επειδή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και αναταραχή στην τοπική κοινωνία

Επειδή από τον Απρίλιο του 2021 ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας έχει ζητήσει με έγγραφο του προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων την διόρθωση του σφάλματος.

Επειδή η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων έχει αποδεχθεί την ύπαρξη του σφάλματος και με έγγραφο της από τις 12/05/2021 προς το Υπουργείο Περ/ντος & Ενέργειας ζητεί ενημέρωση για την διαδικασία έκδοσης νέας τροποποιητικής απόφασης για την διόρθωση του σφάλματος.

Eπειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και ουδεμία απάντηση ή ενημέρωση έχει δοθεί στους ενδιαφερομένους σχετικά με την επίλυση του προβλήματος.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την οριστική λύση του μείζονος αυτού προβλήματος και της αδικίας που υφίστανται οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου οικισμού;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ