ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Νέο κρούσμα covid στην "AVRAMAR"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. | | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Νέο κρούσμα covid στην "AVRAMAR"
Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο συσκευαστήριο του ομίλου «AVRAMAR» (πρώην «ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»), στη Νέα Επίδαυρο, καταγγέλθηκε στο Συνδικάτο μας από εργαζόμενους.


Δεν πάει καιρός, σχεδόν ενάμισης μήνας, που προχωρήσαμε ξανά σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για τις σημαντικές ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και για αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο συγκεκριμένο χώρο. Η εργοδοσία, όχι μόνο συνέχισε ακάθεκτη την τρομοκρατική πρακτική της, με απολύσεις όποιου σηκώνει κεφάλι, όχι μόνο δεν προέβη ως όφειλε, στην αντιμετώπιση της κατάστασης με μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά αντίθετα πήρε απόφαση να μην δίνει άδεια στους εργαζόμενους για να εμβολιαστούν, όπως γινόταν μέχρι τώρα στις περισσότερες μονάδες.

Η εργοδοσία του ομίλου «AVRAMAR» (πρώην «ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»), την ώρα που σε όλους τους τόνους διατυμπανίζει πως έχει προτεραιότητα την ασφάλεια και στήνει τμήματα και επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας, εκθέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, για να κερδίσει 5 ώρες επιπλέον εργασία από τον καθένα. Παρόλο που και η ίδια επωφελείται από τον εμβολιασμό, αφού και αποφεύγει κρούσματα και βελτιώνει το προφίλ της σαν covid-free επιχείρηση.

Αποδεικνύεται ωστόσο για άλλη μια φορά, πως όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο για να παίρνουν πιστοποιήσεις και επιδοτήσεις, ενώ στην πραγματικότητα η ασφάλεια των εργαζομένων μπαίνει πίσω από τις ανάγκες της δουλειάς.

Σε αυτό σύμμαχος είναι ο νόμος, αφού η κυβέρνηση έκρινε πως αρκούν 3 ώρες άδεια για να εμβολιστεί κανείς. Την ώρα που στήνουν στον τοίχο όσους, φοβούνται ή διστάζουν να εμβολιαστούν, αποθεώνουν την ατομική ευθύνη, μοιράζουν μέχρι και δωροεπιταγές, δεν εξασφάλισαν ούτε καν άδεια στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να εμβολιστούν με στοιχειώδη ασφάλεια.


Απαιτούμε εδώ και τώρα, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, σε όλο τον όμιλο, να γίνονται γρήγορα διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορωνοιό στους χώρους δουλειάς, να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, να δίνεται άδεια με αποδοχές στους εργαζόμενους την ημέρα που εμβολιάζονται και για όσες μέρες έχουν πιθανές παρενέργειες. Εδώ και τώρα να κατοχυρωθεί νομικά η απουσία με αποδοχές του εργαζόμενου για τον εμβολιασμό του.

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες ξέρουμε πολύ καλά ότι τα πρωτόκολλα για τη μη μετάδοση του ιού είναι λάστιχο και προσαρμόζονται στις ορέξεις του εκάστοτε εργοδότη γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει η υγεία των εργαζομένων και του λαού αλλά να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΈΧΟΥΜΕ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Η Διοίκηση

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤ. ΥΠΑΛΛ. ΓΑΛ. – ΤΡΟΦ. & ΠΟΤΩΝ
Aριθ. Εγγρ. Βιβλ. Σωματείων Πρωτοδικείου Ναυπλίου 4/2015
Email: syndikatogtpargolidas@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6976283127/6975797716
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ