ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Συναυλία μνήμης και τιμής στο Άργος για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 μ.μ. | | |
Συναυλία μνήμης και τιμής στο Άργος για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
Με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του Δήμου  Άργους - Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ, πραγματοποιήθηκε συναυλία, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Άργους τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, με τίτλο " Ω θεϊκιά και όλο αίματα πατρίδα..."
Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη πτυχών της τοπικής ιστορίας που συνδέεται με την Επανάσταση, με κορυφαία προσωπικότητα τον Στρατηγό Δ. Τσώκρη καθώς επίσης και η μέθεξη στις αξίες που οδήγησαν στον ξεσηκωμό.
Στη συναυλία συμμετείχαν , ο Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους", η παραδοσιακή μικτή χορωδία, η ορχήστρα και το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους καθώς και το τμήμα Προπαιδείας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Αργολίδος: "Μακρυγιάννης ο αγωνιστής της πίστης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης"
Ακούστηκαν αποσπάσματα από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου, έργα ποιητών μας (Ανδρέας Κάλβος, Κώστας Βάρναλης κ.α.) καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε μελοποιημένο από τον Ιωάννη Χαβιαρλή το "Τραγούδι του στρατηγού Τσώκρη", με το κείμενο που διασώζει ο αείμνηστος Ιωάννης Ερν. Ζεγκίνης στο έργο του "Το Άργος διά μέσου των αιώνων" (Αθήναι 1996).
Στην εκδήλωσηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Ν. Γκαβούνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άργους Δ. Καρυάμης, ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδας και πολύς κόσμος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ