ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Υπουργείο Εσωτερικών: Ένταξη 30 έργων στο “Αντώνης Τρίτσης” - Άμεση η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. |
Υπουργείο Εσωτερικών: Ένταξη έργων ύψους 98,1 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης” - Άμεση η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών
Συνεχίζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό, και τον μήνα Αύγουστο, οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τριάντα (30) έργα συνολικού ύψους 98.111.742,82 ευρώ, με την έμφαση να δίνεται στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» και ειδικότερα στην Πρόσκληση ΑΤ01 «Υποδομές ύδρευσης», καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών περιοχών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Στα νέα έργα που χρηματοδοτούνται, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Έργα υποδομών ύδρευσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, καθώς και του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» των Δήμων Τριφυλίας, Πύλου Νέστορος και Μεσσήνης, ύψους 8,7 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για έργα που επιλύουν ένα χρόνιο πρόβλημα των περιοχών και αφορούν -μεταξύ άλλων- σε αντικαταστάσεις παλαιών υδραγωγείων, καθώς και στον έλεγχο των διαρροών και της κατανάλωσης στα εξωτερικά και εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης, με την προμήθεια συστημάτων τηλεμετρίας και την καταμέτρηση δεδομένων. 

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται στο Πρόγραμμα και οι προτάσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης των Δήμων Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εντάσσονται, επίσης, προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

-Δράσεις ηλεκτροκίνησης, όπως στο Δήμο Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

-Έργα για την «Αστική Αναζωογόνηση», όπως της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.

-Έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως του Δήμου Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, του Δήμου Ανωγείων, ύψους 2 εκατ. ευρώ και του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

-Έργα ενεργειακής αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης και χρήσης ΑΠΕ,όπως του Δήμου Νάξου, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ.

-Μελέτες ωρίμανσης στους Δήμους Άνδρου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ηρωϊκής Νήσου Κάσου και στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά.

Τέλος, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», εντάσσονται πέντε (5) νέες προτάσεις, όπως του Δήμου Καλαμαριάς για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ανάδειξη των προσώπων που συνέβαλαν στη δημιουργία και πρόοδο του ελληνικού κράτους και του Δήμου Ανατολικής Σάμου για την ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης, μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Μαζί με την Αυτοδιοίκηση συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας. Επιταχύνουμε την περιφερειακή ανάπτυξη και συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, με τη χρηματοδότηση έργων με σαφές αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ασφάλεια των πολιτών, φέρνουν δουλειές, βιώσιμη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. 

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την πατρίδα μας, με τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς ιδίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, ενώνουμε δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί αλλά και για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική. Στο Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους δήμους και τις περιφέρειες και θα ξαναχτίσουμε -ενωμένοι, όλοι μαζί- ό,τι γκρέμισε η φωτιά με το καταστροφικό πέρασμά της».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ