ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Προσάραξη επιβατικού τουριστικού σκάφους στην Ύδρα - Επιχείρηση διάσωσης 4 αλλοδαπών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | | | |
Προσάραξη επιβατικού τουριστικού σκάφους στην Ύδρα - Επιχείρηση διάσωσης 4 αλλοδαπών
Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23 Αυγούστου, οι Λιμενικές Αρχές Πόρου και Ύδρας ενημερώθηκαν για προσάραξη του επιβατικού τουριστικού σκάφους ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ''  στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Τσελεβίνια, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο  περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία ιδιωτικά σκάφη.

Το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες να βρίσκονται επί της βραχονησίδας, καλά στην υγεία τους. 

Οι εν λόγω αλλοδαποί αρχικά επιβιβάστηκαν σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ύδρας, ενώ το ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το ''ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ'', και με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι της Ύδρας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν αυτοψίας από δύτη καταδυτικού συνεργείου δε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'', μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 53χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ