ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Παράνομη χωματερή στο Δρέπανο Αργολίδας σε χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού - Κίνδυνος για την υγεία και για πυρκαγιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | | | |
Παράνομη χωματερή στο Δρέπανο Αργολίδας - Κίνδυνος για την υγεία και για πυρκαγιά
Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι στο Δρέπανο Αργολίδας από την συνεχή ρίψη σκουπιδιών σε παράνομη χωματερή σε χώρο όπου μάλιστα ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού όπως πληροφορηθήκαμε. Σήμερα λάβαμε και επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου της περιοχής που ζητάει την λύση του χρόνιου ζητήματος που απειλεί την δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:

"Ακόμα μία ρίψη μεγάλου όγκου σκουπιδιών,κουφαριών, επικίνδυνων υλικών και μπάζων έχει γίνει στην παράνομη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στο Δρέπανο Αργολίδας, στην περιοχή νησί. 

Έχει δημιουργηθεί, μόλις 70 μέτρα από τις πύλες του σχολικού συγκροτήματος, μια παράνομη χωματερή, έπειτα από συνεχόμενες ρίψεις απορριμμάτων και τη συσσώρευσή τους μέσα από πάνω από μία δεκαπενταετία, δείχνοντας την προφανή έλλειψη επίγνωσης για τον κίνδυνο στον οποίο βάζουν τα παιδιά μας και την λοιπή κοινότητα. 

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και καταγγελίες, εκτός από την περιστασιακή μάζωξη τους, όταν πια τα σκουπίδια έχουν φτάσει μέχρι το δρόμο, δεν γίνεται τίποτα. Ένα γαϊτανάκι ρίψεις ευθυνών από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία έχει δημιουργηθεί, δίχως να έχει προσφερθεί μία οριστική λύση. 

Το χειρότερο όλων είναι ότι η ρίψη αυτών των σκουπιδιών γίνεται σε περιοχή με ξερά χόρτα, αποτελώντας κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ είναι δίπλα στο σχολείο, δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα για τα παιδιά μας.

Καλούμε τους υπεύθυνους να λάβουν τα μέτρα τους, ούτως ώστε να μην είμαστε οι επόμενοι που θα θρηνήσουμε θύματα και περιουσίες.

Ειλικρινής ημέτερη,
Κωνσταντοπούλου Μαρίνα"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ