ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Πουλάς: Να καλυφθεί άμεσα η κενωθείσα θέση του Περιφερειακού Ιατρείου Φιχτίων»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | |
Πουλάς: Να καλυφθεί άμεσα η κενωθείσα θέση του Περιφερειακού Ιατρείου Φιχτίων»
Ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς με επιστολή του προς τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κύριο Ιωάννη Καρβέλη και τον Διευθυντή του Κ.Υ. Λυγουριού κύριο Παναγιώτη Καμπόσο ζητεί την άμεση κάλυψη της κενωθείσας θέσης του Περιφερειακού Ιατρείου Φιχτίων που προέκυψε μετά την συναξιοδότηση του υπηρετούντος Αγροτικού Ιατρού.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ένα από τα κύρια μελήματα όλων μας, πρέπει να αποτελεί η υγειονομική κάλυψη των πολιτών του Νομού Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής μου, τόσο με τους συμπολίτες μου όσο και με τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έλαβα γνώση προσφάτως της συνταξιοδότησης του Αγροτικού Ιατρού Δημήτριου Μπαβέλα, ο οποίος κάλυπτε το Περιφερειακό Ιατρείο Φιχτίων, αλλά και τα Ιατρεία: α.)Μυκηνών, β.)Μοναστηρακίου, γ.)Μπόρσας και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και τους κατοίκους των οικισμών: α.)Ινάχου, β.)Κουρτακίου, γ.)Ήρας, του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη Αγροτικού Ιατρού θα δημιουργήσει δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες και άσκοπη ταλαιπωρία στους κατοίκους των εν λόγω αγροτικών περιοχών, που σε ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι ηλικιωμένοι και δυσκολεύονται στην μετακίνηση.

Η επιβάρυνση των υγειονομικών συνθηκών που θα προκληθεί αναπόδραστα από την έλλειψη Αγροτικού Ιατρού στις πιο πάνω περιοχές, θα είναι αντικειμενικά μεγαλύτερη λόγω των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της υποστελέχωσης των υφιστάμενων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Αργολίδας.

Ως εκ τούτου το ζήτημα της κάλυψης της κενωθείσας θέσης του Αγροτικού Ιατρού στις προαναφερόμενες περιοχές, προκύπτει ως επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώπιον της οποίας ουδείς εξ ημών δύναται να παραμένει απαθής και αδιάφορος, αρκούμενος στην μετάθεση κάθε εξέλιξης σε έναν ακαθόριστο χρονικό ορίζοντα, την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού -,ιδίως λόγω πανδημίας,- διαρκώς αυξάνονται και οξύνονται.

Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθούν απρόβλεπτα αρνητικές καταστάσεις για την υγεία του τοπικού πληθυσμού, που ενδέχεται να προκύψουν από την αποχώρηση του προαναφερόμενου Αγροτικού Ιατρού, κάνω επίκληση στην ευαισθησία σας και στην ανάγκη άμεσης αντίδρασης και ζητώ να μεριμνήσετε για:

1. Την άμεση προκήρυξη και πλήρωση της κενωθείσας θέσης του Αγροτικού Ιατρείου Φιχτίων

2. Την προσωρινή κάλυψη της εν λόγω θέσης εκ των έσω μέχρι την πρόσληψη νέου Αγροτικού Ιατρού.

Θεωρώντας αυτονόητο ότι θα επιδείξετε άμεσα αντανακλαστικά και ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένω ενημέρωση εκ μέρους σας.

Ανδρέας Πουλάς
Ιατρός Νεφρολόγος
Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής – Ν.Αργολίδας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ