ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Πέθανε ο Αμερικανός Αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ - Συνέδεσε το όνομά του με την Αρχαία Νεμέα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. | |
Πέθανε ο Αμερικανός Αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ - Συνέδεσε το όνομά του με την Αρχαία Νεμέα
Έφυγε από την ζωή στις 11 Αυγούστου 2021 ο Στήβεν Γ. Μίλλερ .Η είδηση γέμισε με θλίψη όσους γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί με τον σπουδαίο αυτό επιστήμονα. 

Ο Στέφανος Μίλλερ άφησε την δική του σφραγίδα στο χώρο της Αρχαιολογίας & της ανάδειξης του Ελληνικού Αρχαίου Πολιτισμού & Ιστορίας.

Ο κορυφαίος Αρχαιολόγος γεννήθηκε στο Γκόσεν (Goshen) της Ιντιάνα των ΗΠΑ στις 22 Ιουνίου 1942. Ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στα Αρχαία Ελληνικά στο Wabash College και το Διδακτορικό του στην Κλασσική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Μετά από ανασκαφές σε διάφορες τοποθεσίες του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπίας και, για τέσσερα χρόνια, της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ξεκίνησε τις δικές του ανασκαφές στη Νεμέα το 1973.
Κατά τα 35 χρόνια της εργασίας του στη Νεμέα, όχι μόνο διενήργησε ανασκαφές που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο όπου διεξάγονταν τα Νέμεα, αλλά δημιούργησε και αρχαιολογικό πάρκο,κατασκεύασε αρχαιολογικό μουσείο και οργάνωσε την έκθεση του, ενώ ξεκίνησε και την αναστήλωση του αρχαίου Ναού του Δία. 

Ταυτόχρονα, υπηρετούσε ως Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, με εξαίρεση τα έτη 1982-1987,όταν διετέλεσε Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα.

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα σχετικά με τις ανακαλύψεις του στη Νεμέα,όπως π.χ. το Nemea II: The Early Hellenis tic Stadium (University of California Press2001)

Ο Στέφανος Μίλλερ ειχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε τιμηθεί ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, & είχε αναγνωριστεί ως «Πρόσωπο της Εβδομάδας» από το Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC το 2004.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ