ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εγγραφές στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Άργος από το παράλληλο μηχανογραφικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. | | |
Εγγραφές στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Άργος από το παράλληλο μηχανογραφικό
Ανακοινώθηκαν και στάλθηκαν στην γραμματεία μας τα αποτελέσματα των επιτυχόντων που επιθυμούν την εισαγωγή τους στη Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος μέσα από το ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, για τις ειδικότητες: 

- Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 50 θέσεις ( 25 θέσεις στο πρωινό και 25 θέσεις στο απογευματινό τμήμα ) και 

- Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τεχνικός Τουριστικού Γραφείου) με την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος να προσφέρει 25 θέσεις στο πρωινό τμήμα). 

Η προθεσμία για την εγγραφή θα οριστεί από 2 – 10 Σεπτεμβρίου 2021. Η προσέλευση θα αφορά του ιδίους και μόνο επιτυχόντες που θα πρέπει να καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά τους στην γραμματεία της σχολής ( απολυτήριο λυκείου, ταυτότητα και δικαιολογητικά κοινωνικής μοριοδότησης εφόσον υπάρχουν) και να παραλάβουν ενυπόγραφα τον κανονισμό λειτουργίας της σχολής. 

Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα διαδικασία θα είναι η πρώτη φάση για την εισαγωγή στο Τουριστικό Ι.Ε.Κ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για το έτος κατάρτισης 2021-2022, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση που θα αφορά στις θέσεις ανά ειδικότητα που: α) δεν, καλύφθηκαν από την διαδικασία υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και β) δεν προκηρύχθηκαν κατά την ανωτέρω διαδικασία. 

Για τις θέσεις που θα καλυφθούν εκτός της διαδικασίας του παράλληλου μηχανογραφικού και για όλες τις ειδικότητες, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία αιτήσεων και εγγραφών με σχετική προκήρυξη που θα σταλεί από το Υπ Τουρισμού όπως κάθε χρόνο με μοριοδοτούμενα κριτήρια .. 

Για την ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας ( 50 θέσεις ) της Τουριστικής Σχολής Άργους οι ενδιαφερόμενοι-νες θα καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση με την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης εντός των προσεχών ημερών. 

Θεωρούμε σημαντική καινοτομία του Υπ Τουρισμού την ένταξη των σχολών μας στο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αναγνωρίζοντας και αναδεικνύοντας το σημαντικό και εξειδικευμένο έργο που προσφέρεται κάθε χρόνο στους σπουδαστές και όσους/όσες τους ενδιαφέρει η τουριστική εκπαίδευση βασιζόμενη σε εμπειρία 40 χρόνων και πλέον από εκπαιδευτικό προσωπικό πολύχρονης επαγγελματικής τουριστικής σταδιοδρομίας και χώρους με κατάλληλο για τον σκοπό αυτό εξοπλισμό. 

Επίσης και με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών επιχειρήσεων με αμειβόμενη και εποπτευόμενη πρακτική άσκησης σε τουριστικούς χώρους επιπέδου τόσο εντός της Αργολίδας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Μάλιστα με την πρόσφατη ΚΥΑ που εξέδωσε το Υπ Τουρισμού επεκτείνεται το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων για πρακτική άσκηση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χαρακτηριζόμενες ως « Μπουτίκ ». 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν και οι ενδιαφερόμενοι-νες και στο τηλ 27510 20115 & 20127 αλλά και με αποστολή μέιλ στο iekpel@mintour.gr 

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ / Δ.ΝΤΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ