ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Βελτίωση της επαρχιακής οδού Κιβέρι - Άστρος - Άγιος Ανδρέας - Τυρός - Λεωνίδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | | |
Βελτίωση της επαρχιακής οδού Κιβέρι - Άστρος - Άγιος Ανδρέας - Τυρός - Λεωνίδιο
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου που αφορά στον δρόμο Μύλοι – Κιβέρι – Αστρος – Τυρός – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι και συγκεκριμένα στο τμήμα παράκαμψης του Ξηροπήγαδου.


Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το πιο πάνω έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ανέρχεται σε 12.612.600 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2021 και λήξης η 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το έργο αφορά στην βελτίωση της επαρχιακής οδού Κιβέρι – Αστρος – Αγιος Ανδρέας – Τυρός – Λεωνίδιο στο τμήμα που γίνεται η παράκαμψη του οικισμού Ξηροπηγάδου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού.

Η αρτηρία περί τη Χ.Θ. 6+100 εγκαταλείπει την υφιστάμενη επαρχιακή οδό και απομακρύνεται σταδιακά προς τα δυτικά και σε μέγιστη απόσταση 150 μ. περίπου.από αυτή. Η όδευση στο τμήμα αυτό είναι κυρίως ορυγματική, η οποία -αφού παρακάμψει θύλακα κατοικιών όπου και ο ναός της Ευαγγελίστριας-, επανέρχεται στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης επαρχιακής οδού στη Χ.Θ. 7+500.

Περί τη Χ.Θ. 7+255 δημιουργείται τετρασκελής ισόπεδος κόμβος (Ισόπεδος Κόμβος 1), με τον οποίο αποκαθίσταται η επικοινωνία ανατολικά, με την επαρχιακή οδό προς το κοιμητήριο του Ξηροπήγαδου, τον θύλακα των κατοικιών στον ναό της Ευαγγελίστριας, και όλων των ιδιοκτησιών στο παραλιακό τμήμα

Στη Χ.Θ. 7+720 και για μήκος 2,50 χλμ. περίπου εκτελείται η παράκαμψη του οικισμού Ξηροπήγαδο. Η όδευση διέρχεται στην ενδότερη περιοχή περιμετρικά των ορίων του οικισμού. Περί την Χ.Θ. 9+660 ολοκληρώνεται η παράκαμψη του οικισμού και προβλέπεται τρισκελής ισόπεδος κόμβος εξόδου από το Ξηροπήγαδο (Ισόπεδος Κόμβος 3).

Με τις προβλεπόμενες 2 κάτω διαβάσεις στις Χ.Θ. 8+760 και 9+738,65 ανοιγμάτων 10,50 μ. και 8.50 μ. αποκαθίσταται η επικοινωνία με το παράπλευρο τοπικό οδικό δίκτυο και αποτρέπεται η πρόσβαση των αγροτικών κυρίως οχημάτων στην αρτηρία, προσφέροντας ασφάλεια στους χρήστες της οδού.

Ακολούθως η αρτηρία περί τη Χ.Θ. 9+950 συναντά την επαρχιακή οδό στην οποία προσαρμόζεται μέχρι τη Χ.Θ. 10,140 που σηματοδοτεί το τέλος της μελέτης.

Η πράξη περιλαμβάνει και τις απαραίτητες για την υλοποίηση της εργολαβίας απαλλοτριώσεις (Υποέργο 2) καθώς αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες (Υποέργο 3).

Δείτε εδώ την απόφαση ΨΚΥ47Λ1-ΦΧΚ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ