ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Ναύπλιο: Κλείνουν τρεις μη αδειοδοτημένες ιδιωτικές δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ναύπλιο: Κλείνουν τρεις μη αδειοδοτημένες ιδιωτικές δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Με τρεις αποφάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος κλείνουν τρεις μη αδειοδοτημένες ιδιωτικές δομές  φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε Αγία Τριάδα, Πυργιώτικα και Άγιο Ανδριανό στον Δήμο Ναυπλιέων.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις ο Δήμος Ναυπλιέων έχει χρονικό όριο 5 μηνών επειδή διαθέτει αδειοδοτημένο ενδιαίτημα- ώστε να αποκαταστήσει τη νόμιμη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα με τις αποφάσεις του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου λουκέτα μπαίνουν:
 
- Σε χώρο ιδιοκτησίας του Σ.Κ. δίπλα στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας στον οποίο φιλοξενούνται 87 σκυλιά.

- Σε χώρο που βρίσκεται εντός της επιχείρησης Εκπαίδευσης σκύλων ιδιοκτησίας Ε. Μ. στη θέση «Παραχωρητήρι» στο Τ.Δ. Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων.

-Και στον χώρο εντός της επιχείρησης Εκπαίδευσης σκύλων ιδιοκτησίας Φ. Δ. στον Άγιο Ανδριανό του Δήμου Ναυπλιέων.

Η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση εισόδου ζώων συντροφιάς στους συγκεκριμένους χώρους, λόγω του ότι στερούνται των σχετικών αδειών ίδρυσης και λειτουργίας.

Παράλληλα δίνεται περιθώριο 5 μηνών ώστε να απομακρυνθούν όλα τα ζώα που βρίσκονται στους τρεις χώρους, που αριθμούν συνολικά στους 109 σκύλους, υπό την εποπτεία του Δήμου Ναυπλιέων και την ενημέρωση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Κατα τη διάρκεια της απομάκρυνσης των ζώων από τις μη αδειοδοτημένες δομές θα πρέπει να εξασφαλίζεται:

α) η διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης των ζώων,

β) η ιχνηλασιμότητα καθ΄όλη τη διαδρομή της ζωής τους και

γ) η ανά πάσα στιγμή δυνατότητα πρόσβασης των αρμοδίων κτηνιατρικών αρχών στον έλεγχο των ζώων αυτών, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από ζωοανθρωπονόσους (Λύσσα – Λεϊσμανίαση -Εχινόκοκκος κλπ).

Σύμφωνα με τις ίδιες αποφάσεις, ο Δήμος Ναυπλιέων οφείλει να διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και συνεπώς να διαχειριστεί και τους τρεις χώρους. Επειδή όμως δεν διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο, και συνεργάζεται με φορείς που επίσης στερούνται αδειοδοτημένων ενδιαιτημάτων, οφείλει εντός του πενταμήνου χρονικού ορίου να αποκαταστήσει τη νόμιμη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα διοικητικά του όρια, σε νόμιμο δημοτικό ή διαδημοτικό καταφύγιο που να διαθέτει άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας ή συνάπτοντας σύμβαση με αδειοδοτημένο ενδιαίτημα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ