ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Υπέροχη βραδιά «Στου φεγγαριού τ'αλώνι…» από τον «Καββαδία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. | | |
Υπέροχη βραδιά «Στου φεγγαριού τ'αλώνι…» από τον «Καββαδία»
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» διοργάνωσε ένα μαγευτικό μελωδικό ταξίδι, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, σε μια καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στην αυγουστιάτικη πανσέληνο με τίτλο «Στου φεγγαριού τ'αλώνι». 

Ο Δημήτρης Κορίλλης στο τραγούδι και ο διακεκριμένος σολίστ Ανδρέας Ρεντούλης στο πιάνο και στο τραγούδι, ερμήνευσαν επιτυχίες γνωστών συνθετών αφιερωμένες στο φεγγάρι, την αγάπη και τον έρωτα. Το όμορφο τοπίο, λουσμένο από το φως του φεγγαριού και τις μουσικές αποχρώσεις, αποτέλεσαν εχέγγυα μιας ανεπανάληπτης νοερής απόδρασης.
Η εκδήλωση, όπου τηρήθηκαν φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο παλιό αλώνι (Ρουμπέλι), στο Λυγουριό και το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Συλλόγου. Σε έναν χώρο με υπέροχη θέα ψηλά στο χωριό ξυπνώντας μνήμες, μιας και το συγκεκριμένο αλώνι παλιά τα παιδιά αποκαλούσαν «αετοδρόμιο» γιατί εκεί πετούσαν χαρταετούς.
 «Ο Καββαδίας» φροντίζει μέσα από τις εκδηλώσεις του να αναδεικνύει κατάλληλα και με σεβασμό όλες τις όμορφες γωνιές του Λυγουριού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ίων Ξυπολιάς πρότεινε στη Δημοτική αρχή αλλά και στο κοινό να καθιερωθεί σε αυτό το σημείο ένα μικρό καλλιτεχνικό φεστιβάλ και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο οργανώνοντας το χώρο, με τις κατάλληλες υποδομές όπως κερκίδες καμαρίνια κλπ.
Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια του Γιώργου Κορωνιώτη του Δημητρίου (Γκούμας) για την παραχώρηση του χώρου, το μεγάλο χορηγό μας Γιώργο Οψιμούλη και το «All Day Bar-Bistro Amadeus» για τη χορηγία και την φιλοξενία, το Δήμο Επιδαύρου και την Κοινότητα Λυγουριού για τη συμβολή τους, τoυς Μιχάλη και Φίλιππο Καλαματιανό για την ηχητική κάλυψη, τον Γιάννη Ξυπολιά και τα «Αργολικά Ταπητοκαθαριστήρια» για τη μεταφορά των μουσικών οργάνων, το «Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας» για την παραχώρηση του πιάνο, το «Studio Aisopos» για την φωτογραφική κάλυψη, το ανθοπωλείο «Χριστίνα» για τη διακοσμητική συμβολή καθώς και την «Ηλεκτροτεχνική Κόλλιας» για την τεχνική υποστήριξη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «…Όλες αυτές οι μικρές ιστορίες του Λυγουριού πρέπει να αρχίσουν να γράφονται. Εδώ υπήρχε ένα πηγάδι, πολύ σημαντικό για το Λυγουριό εκείνη την εποχή…», ο βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Γιάννης Γκιόλας με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Επιδαύρου Φώτης Οψιμούλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Μαργιόλας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο Πρόεδρος της νεοσύστατης επιχείρησης πολιτισμού του Δήμου (Κ.Ε.Δ.ΕΠ.) Τριαντάφυλλος Κρέτσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Ευχαριστούμε τέλος τα μέλη του Συλλόγου και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ