ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ο καπνός από την μεγάλη φωτιά στα Βίλια έχει σκεπάσει την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | | | |
Ο καπνός από την μεγάλη φωτιά στα Βίλια έχει σκεπάσει την Αργολίδα
Ένα πυκνό πέπλο καπνού έχει σκεπάσει την Αργολίδα το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου από την μεγάλη ανεξέλεγκτη φωτιά στα Βίλια Αττικής, η οποία κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι της Δευτέρας. Το φαινόμενο ειναι ιδιαίτερα έντονο στο Ναύπλιο με τον ουρανό να έχει κοκκινίσει, ενώ ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί πίσω από το νέφος καπνού.
Νωρίς σήμερα το πρωί  υπήρξε εισήγηση για προληπτική εκκένωση 5 οικισμών.Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν χωρίς όμως να υπάρξει μήνυμα από το 112. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος για να περιοριστούν τα μέτωπα της φωτιάς, ωστόσο η επιχείρηση είναι δύσκολη καθώς η φωτιά έχει «σπάσει» σε πολλές διαφορετικές εστίες και απειλεί πολλά σημεία.
Όπως σημείωσε ο κ Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στο Open, οι φλόγες απειλούν σπίτια σε Καραούλι και Θέα. Ο πρόεδρος του οικισμού Πανοράματος σημείωσε ότι οι κάτοικοι του οικισμού έχουν φύγει εξαιτίας της φωτιάς. «Ο οικισμός έχει περίπου 600 κατοίκους, οι οποίοι κατευθύνονται προς Μάνδρα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα περιπολικά πέρασαν σπίτι σπίτι αλλά δεν υπήρξε μήνυμα από το 112». Σε όλη την περιοχή έμειναν όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες φωτιές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και δεν έχουν μεγάλη ένταση, αλλά αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10:00. Αυτήν την ώρα έχει βοριά που μάλλον ευνοεί την κατάσταση, καθώς στρέφει την φωτιά προς τα νότια, όπου είναι πολλά καμένα.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή

Με το πρώτο φως της μέρας πέταξαν και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 427 πυροσβέστες, εννέα (9) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα. 
Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ