ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Προβλήματα στο Ράδο Διδύμων χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 μ.μ. | | |
Προβλήματα στο Ράδο Διδύμων χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση
Ο Κωνσταντίνος Θηβαίος, μέλος της ΝΕΔΥΠΕΡ, συνάντησε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας την περασμένη Πέμπτη 29-07-2021 και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα στο Ράδο Διδύμων, δίνοντάς του την παρακάτω επιστολή:

Επιστολή Τρεχουσών Αναγκών Οικισμού Ράδου - Κρανιδίου

Ράδο 29 Ιουλίου 2021

Αξιότιμε Δήμαρχε κύριε Γεωργόπουλε,

Σας ενημερώνω για τις άμεσες ανάγκες που έχουν προκύψει στο χωριό μου οι οποίες προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην ομαλή διαβίωση των κατοίκων.


1. Οι τοπικοί αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τη χρόνια εγκατάλειψη τους καθώς επί τρία έτη δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης τους με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι και επιζήμιοι για την κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο αγροτικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει λίγο πριν τη διασταύρωση προς τον οικισμό Πελεή και περνάει δίπλα από τον ιερό ναό της ζωοδόχου πηγής και καταλήγει στη κεντρική οδική αρτηρία προς τον οικισμό Ράδον έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και είναι εντελώς απροσπέλαστος. Τέλος, ο αγροτικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει από το κέντρο του χωριού και καταλήγει στο κοιμητήριο του οικισμού είναι γεμάτος γούβες και σε μερικά σημεία κατά μήκος του δρόμου αυτού προεκτείνονται κλαδιά με αποτέλεσμα να είναι και αυτός απροσπέλαστος και επιζήμιος για τα αγροτικά οχήματα.

2. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε μισογκρεμισμένα και ετοιμόρροπα σπίτια τα οποία πλέον είναι αδύνατον να κατοικηθούν και είναι εγκαταλειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους εντελώς. Επίσης, είναι επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων επειδή προσελκύουν φίδια και τρωκτικά και είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν θανατηφόρο ατύχημα καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να γκρεμιστούν και να τραυματιστεί κάποιος κάτοικος. Τέλος, τα σπίτια αυτά είναι αντιαισθητικά στην εικόνα του χωριού και στη θέση τους θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πάρκα και πλατείες όταν κατεδαφιστούν.

3. Κατά μήκος των αγροτικών δρόμων που προανέφερα υπάρχουν μεγάλοι θάμνοι και μακρυά κλαδιά που προεκτείνονται μέσα στους δρόμους αυτούς και παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων. Επίσης, υπάρχουν μερικά σημεία κατά μήκος αυτών των δρόμων όπου τα κλαδιά μειώνουν την ορατότητα των οδηγών με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός από τα κλαδιά παρά το γεγονός ότι ο δήμος διαθέτει τον εξοπλισμό για την εργασία αυτή.

4. Ο κεντρικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει από το πρώτο κατοικημένο σπίτι έως και το τελευταίο κατοικημένο σπίτι του οικισμού είναι συνεχώς και σε μόνιμη βάση βρώμικος γεμάτος χόρτα και σκουπίδια και δεν γίνεται καμία ενέργεια καθαρισμού του από τους υπεύθυνους εργαζόμενους - καθαριστές του δήμου. Αντιθέτως, η μόνη καθαριότητα που γίνεται είναι η συγκομιδή απορριμμάτων και τίποτα περισσότερο. Θα πρέπει να καθαρίζεται η κεντρική οδική αρτηρία του χωριού σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρείται το χωριό καθαρό όπως γίνεται και στο αντίστοιχο μικρό χωριό που ανήκει στον ίδιο δήμο το Λουκαΐτι.

Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε για τις παραπάνω άμεσες και μεγάλες ανάγκες του χωριού μου. Σας ευχαριστώ θερμά.

Με εκτίμηση,
Θηβαίος Κωνσταντίνος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ