ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας: Διεκδικούμε πλήρη εργασία χωρίς μερική απασχόληση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | |
Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας: Διεκδικούμε πλήρη εργασία χωρίς μερική απασχόληση
Αντί να ανανεώσει τις συμβάσεις των υπηρετούντων σχολικών καθαριστριών και να τις μετατρέψει σε πλήρους απασχόλησης, ο κ. Βορίδης μειώνει τις ώρες εργασίας και τις αμοιβές στις φετινές συμβάσεις.

 Είναι ντροπιαστικό και εξευτελιστικό αυτό που μας κάνετε κ. Βορίδη. Δουλεύουμε 20 χρόνια στα σχολεία και έχουμε δώσει τα πάντα και ειδικά τώρα την περίοδο της πανδημίας. 

Θεωρείτε ότι μπορεί μια εργαζόμενη στη σχολική καθαριότητα να ζήσει την οικογένειά του με 180€; 

Να πηγαινοέρχετε καθημερινά από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, πληρώνοντας εισιτήρια και να μπορεί να προσφέρει στον ίδιο και την οικογένεια τα στοιχειώδη για την επιβίωση; 

Δηλαδή παράδειγμα στο Δήμο Ναυπλιεων σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα μειώνει κατά 6,5 ώρες τις ανθρωποώρες και αυξάνει τα άτομα από 28 που ίσχυαν πέρυσι σε 35. (Μην ξεχνάμε ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 ο δήμος Ναυπλιεων όπως και ο Δήμος Ερμιόνης στήριξαν της σχολικές καθαρίστριες με επεκτάσεις ωραρίου από ιδίους πόρους για να μπορέσουν λόγω covid 19 να κρατήσουν τα σχολεία καθαρά .) 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλες να δουλέψουν 2ωρες και 3ωρες με μισθούς πείνας 180ευρω. καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Βορίδη να πάρει πίσω αυτή την ντροπιαστική ρύθμιση και να προσλάβει όλες τις σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει και βέβαια να υπάρξει αξιοπρέπεια και ασφάλεια στους εργαζομένους στη σχολική καθαριότητα. 

Διεκδικούμε 
• Ανανέωση όλων των συμβάσεων σε πλήρη εργασία χωρίς μερική απασχόληση (2ωρα και 3ωρα) 
• Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με πλήρη εργασία 
• Μετατροπή των συμβάσεων σε μόνιμη απασχόληση χωρίς όρους και προϋποθέσεις 

Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ