ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Αρκαδία: Στο μέτωπο της Γορτυνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | | | |
Αρκαδία: Στο μέτωπο της Γορτυνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Στην περιοχή του Λάδωνα στη Γορτυνία, όπου η πυρκαγιά από το μέτωπο της Νεμούτας στην Ηλεία πέρασε στην Αρκαδία, βρέθηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών που εξελίσσονται στην Περιφέρεια, ορισμένα από την περασμένη Δευτέρα -στο Γύθειο στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στην Ανω Μεσσηνία και στο Βλαχόπουλο στη Μεσσηνία και στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία-, ενώ την Παρασκευή αργά το απόγευμα προήδρευσε σε σύσκεψη στο Γύθειο, στην οποία συζητήθηκαν θέματα προστασίας και ενδεχομένως εκκένωσης της περιοχής.

Τη νύχτα της Παρασκευής 6 προς το Σάββατο 7 του μήνα, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην οποία επεκτάθηκε η πυρκαγιά από την Ανω Μεσσηνία, περνώντας την περιοχή της Τσακώνας. 

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε, τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, όσο και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο, καθώς και από στελέχη της Πυροσβεστικής για την κατάσταση, όπως και για τις προληπτικές εκκενώσεις χωριών οι κάτοικοι των οποίων έχουν προσωρινά καταλύσει σε δομές του δήμου, στη Μεγαλόπολη.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης -συνοδευόμενος και από τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή, βρέθηκε στην περιοχή του Δεσύλλα, στην Ανω Μεσσηνία, όπου εκτός από τα στελέχη της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε εκεί και από τους αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ