ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ακυβερνησία πλοίων σε Αίγινα και Πόρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. | | | |
Ακυβερνησία πλοίων σε Αίγινα και Πόρο
Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 21 Αυγούστου η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία και ύπαρξη καπνών στο επιβατικό τουριστικό σκάφος με όνομα ''ΤΟΥΙΝ ΣΤΑΡΣ'', στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, 3 ν.μ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας της Αίγινας, με οκτώ επιβαίνοντες.


Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π. 9356, όπου εντόπισαν το σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Έξι εκ των επιβαινόντων μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' και προσέδεσε στον λιμένα Αίγινας, με τους δύο επιβαίνοντες επίσης καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΟΥΙΝ ΣΤΑΡΣ'' μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Επίσης τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας η Λιμενική Αρχή Πόρου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του επιβατικού τουριστικού σκάφους ''ΟΝΝΤΕΚ''  με επτά επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Μεθάνων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Ε/Γ-Λάντζα ''ΛΙΑΚΟΣ'' Ν.Π. 21, όπου εντόπισαν το ακυβέρνητο σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους

. Το ''ΟΝΝΤΕΚ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πόρου, καθώς ο Κυβερνήτης διαπίστωσε ότι δύναται με εφεδρικό σύστημα πηδαλιουχίας, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους και της Ε/Γ-Λάντζας.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ