ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Καιρός: Τελειώνουν οι πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. | | |
Καιρός: Τελειώνουν οι πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού
Σήμερα  Τετάρτη 18 Αυγούστου ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία όμως θα είναι η τελευταία τόσο ζεστή ημέρα του Αυγούστου, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία υποχωρεί 3 με 4 βαθμούς, ενισχύονται οι βοριάδες στα 6 μποφόρ.


Παρασκευή και Σάββατο κυρίως σε Μακεδονία και Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ακόμη. Και μέχρι τέλος Αυγούστου δεν προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουμε ξανά τους 38 βαθμούς.

Την Τετάρτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές μπόρες και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Στα βουνά της Θεσσαλίας θα βρέξει για λίγο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 4 με 5, το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια τους 40 βαθμούς. Στα νησιά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς, μόνο το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγα σύννεφα που πριν το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Tην Πέμπτη στη Θράκη, τη Μακεδονία, βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες.
Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ