ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Ζητώ συγγνώμη για αστοχίες - Οι ζημιές άρχισαν ήδη να καταγράφονται (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 μ.μ. | |
Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Ζητώ συγγνώμη για αστοχίες - Οι ζημιές άρχισαν ήδη να καταγράφονται (βίντεο)
«Η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι ευθύνες για τις αστοχίες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει, και πρόσθεσε: «Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις. Ακριβώς όπως και πρώτο ζητούμενο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό και ο απολογισμός αυτής της εμπειρίας οφείλει να μην περιλαμβάνει μόνο το τι χάθηκε, αλλά και το τι σώθηκε μέσα σε μία τέτοια φυσική λαίλαπα που δεν έχει προηγούμενο».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των πληγέντων σε Αττική και Εύβοια και πως, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις.

«Το στοίχημά μας είναι να γίνουν πρότυπα μιας νέας αρχής, μιας δυναμικής επανεκκίνησης, στην οποία είμαι σίγουρος ότι ιδρύματα, επιχειρήσεις και, πάνω απ’ όλους, η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα ανταποκριθούν», σημείωσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις περιοχές αυτές «θα φυτέψουμε όχι μόνο πολλά, αλλά και τα σωστά δέντρα, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία. Ώστε, και με τη βοήθεια της φύσης, τα δάση μας να ξαναγεννηθούν και η ζωή και η οικονομία να επιστρέψουν στους τόπους που πλήγωσαν οι φλόγες».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι ζημιές άρχισαν ήδη να καταγράφονται.

«Η γραφειοκρατία θα σαρωθεί. Και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως, με απλή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου, την οποία θα υποβάλει σε μία και μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το όλο Σχέδιο Ανασυγκρότησης τίθεται υπό την εποπτεία του Γραφείου Πρωθυπουργού.

«Για την Εύβοια, μάλιστα, δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης του νησιού. Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Και τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας», επισήμανε.

Δείτε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ