ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Χάρτης ECDC: Σε «πορτοκαλί» και «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:18:00 μ.μ. | |
Χάρτης ECDC:  Σε «πορτοκαλί» και «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα
Στη δημοσιότητα δόθηκε ο επικαιροποιημένος επιδημιολογικός χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη. Όπως φαίνεται στον χάρτη, στο «κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές στο νότιο τμήμα της Ευρώπης.

Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και το νότιο τμήμα της Ιταλίας βρίσκεται στο «κόκκινο». Σε Γαλλία και Ισπανία υπάρχουν περιοχές και σε «βαθύ κόκκινο». Η Κύπρος βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο» επίσης.
Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC, στην Ελλάδα οι περιοχές με «βαθύ κόκκινο» είναι η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο δόθηκε στη δημοσιότητα ο δείκτης θετικότητας για τα ελληνικά νησιά, με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα να προκαλούν προβληματισμό για τη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης του ECDC ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός έχει θεσπίσει έναν χρωματικό κώδικα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, τον αριθμό των τεστ, αλλά και το ποσοστό θετικότητας ανά χώρα.
Χάρτης ECDC: Στο «κίτρινο» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Εν τω μεταξύ, στο «κίτρινο» εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας (απο 1% ως 3,9%), όπως φαίνεται στον χάρτη του ΕCDC. Εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ