ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Κορωνοϊός: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους - Εκτός σχεδίου lockdown και τηλεκπαίδευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 π.μ. | | | |
Κορωνοϊός: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους - Εκτός σχεδίου lockdown και τηλεκπαίδευση
"Κρας τεστ" θα αποτελέσει η πορεία των εμβολιασμών τον Αύγουστο για την κυβέρνηση, η οποία πλέον σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για το φθινόπωρο, όταν δηλαδή όλοι οι πολίτες θα έχουν επιστρέψει στη βάση τους και ένα νέο σχολικό έτος θα ξεκινά αυτή τη φορά χωρίς τηλεκπαίδευση.


Άλλωστε η γραμμή της κυβέρνησης είναι σαφής. Το γενικό lockdown αλλά και η τηλεκπαίδευση είναι οριστικά εκτός σχεδίων με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους.

Την ώρα δηλαδή που οι ειδικοί επισημαίνουν πως από τα μέσα Αυγούστου και μετά θα δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος ως απότοκο των καλοκαιρινών διακοπών και των συναθροίσεων του Δεκαπενταύγουστου και επισημαίνουν πως όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο προσεκτικοί θα είμαστε στις κοινωνικές επαφές μας, η κυβέρνηση ψάχνει δικλείδες ασφαλείας προκειμένου οι ανεμβολίαστοι να μην πυροδοτήσουν ένα… νέο εργαστήριο μεταλλάξεων.

Ανεμβολίαστοι: Στο γραφείο με το rapid test στο χέρι

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, το επικρατέστερο πλάνο που ζυμώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου αφενός να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας και αφετέρου να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Κι ενώ το πρώτο σκέλος ήδη εφαρμόζεται, καθώς για να εισέλθει ένας ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να έχει περάσει από εργαστηριακό έλεγχο κατά του covid εντός των 48 ωρών, φαίνεται πως αυτό θα επεκταθεί και στους εργασιακούς χώρους, με την κυβέρνηση να βάζει «στοπ» σε όσους μη εμβολιασμένους θέλουν να εργάζονται δίπλα σε όσους έχουν… τσιμπηθεί ήδη. 

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι, είτε έχεις πρόσβαση στον χώρο εργασίας σου μόνο αφ΄ότου έχεις προσκομίσει χαρτί που να πιστοποιεί πως το rapid test σου είναι αρνητικό και το οποίο έκανες με δικά σου έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», αλλά και στο πως θα πειστεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Η πίεση που θα ασκηθεί προκειμένου να πειστούν όσοι φοβούνται να εμβολιαστούν θα είναι και… οικονομική. Δηλαδή όσοι θα θέλουν να εργαστούν πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί (κάτι που παρέχεται δωρεάν), είτε να κάνουν τηλεργασία (όχι εύκολο για όλους) είτε να μπουν σε διαθεσιμότητα, κάτι που θα μπορούσε να φέρει πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

Το άλλο σενάριο είναι αυτό του υποχρεωτικού ελέγχου με rapid τεστ ή self τεστ τα οποία, ωστόσο, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, μια ιδιαίτερα «ακριβή» διαδικασία για όποιον δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Εκτιμούν έτσι στην κυβέρνηση ότι μπορούν να πειστούν περισσότεροι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, κι από την άλλη, με τα μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Επιχείρησης πειθούς συνέχεια…

Το τελευταίο βήμα το ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την Κρήτη, αναφέροντας πως θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός εργαζομένων με την αποστολή κινητών μονάδων στα ξενοδοχεία.

Λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες έδωσε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

«Καλούμε τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους τους και να αποστείλουν στις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες του υπουργείου Υγείας αριθμό εργαζομένων που επιθυμούν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό τους. 

Με βάση τον αριθμό, εμείς είτε θα επιστρατεύσουμε Κινητές Ομάδες για να εμβολιάσουμε το προσωπικό στο χώρο που εργάζεται, είτε θα διευκολύνουμε τον προγραμματισμό των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, τηρώντας φυσικά με ασφάλεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό ενώ θέλουν, δεν πρόλαβαν ή δεν προγραμμάτισαν σωστά τον εμβολιασμό τους, όπως και πολλοί νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι», ανέφερε.

Ενθαρρυντικό παραμένει πάντως το γεγονός πως μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών. 

Για τον λόγο αυτό, εκτός από το «σχέδιο ελέγχου» των ανεμβολίαστων, η επιχειρήση της πειθούς, θα συνεχιστεί προκειμένου να πειστούν κυρίως όσοι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν αλλά διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις ή διακατέχονται από φόβο.

Πηγή: tovima.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ