ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Πέθανε ο Κώστας Μαντωνανάκης ιδιοκτήτης και του ξενοδοχείου "Nafplia Palace " στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:06:00 μ.μ. | | |
Πέθανε ο Κώστας Μαντωνανάκης ιδιοκτήτης και του ξενοδοχείου "Nafplia Palace " στο Ναύπλιο
Πέθανε χθες σε ηλικία 96 ετών ο Κώστας Μαντωνανάκης, ένας από τους σκαπανείς του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος ξεκίνησε από ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο για να δημιουργήσει ένα ξενοδοχειακό brand συνώνυμο της πολυτέλειας, φιλοξενώντας στα ξενοδοχεία του, παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικούς, σταρ, ηθοποιούς και άλλους διάσημους.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης ήταν ιδρυτής της εταιρίας Ήλιος ΑΕ που σήμερα διαθέτει στο δυναμικό της μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως το εμβληματικό Ελούντα Μπιτς, το Ελούντα Μπέι (πρώην Αστέρας), το Καλημέρα Κρήτη, το Κέρνος, το Γκράντ Ρισόρτ Λαγονήσι και το Nafplia Palace στο Ναύπλιο

Ο Κώστας Μαντωνανάκης απέκτησε δυο παιδιά, τον Παντελή και την Άννα, που διεύρυναν το έργο του πατέρα τους εκτός Κρήτης, με το Γκράντ Ρισόρτ Λαγονήσι και το Ναύπλιο Παλάς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο σήμερα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό μια ώρα νωρίτερα για το “ύστατο χαίρε”. Αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η ταφή θα γίνει στο παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, ο Κώστας Μαντωνανάκης ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία, ένας πολίτης που αγωνίστηκε με επιμονή και μεθοδικότητα καταφέρνοντας να κυριαρχήσει επιχειρηματικά για πολλές δεκαετίες στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, απ’ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και στον χώρο του τουρισμού στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του.
Η παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, συνδέεται όπως όλοι γνωρίζουμε με την συνέχιση της λειτουργίας δύο καταξιωμένων ξενοδοχείων (Elounda Beach – Elounda Bay), αλλά και με την επιτυχή προσπάθεια του να βάλει στον χάρτη της τουριστικής αγοράς άλλη μία περιοχή του δήμου το Σίσι.
Ο Κώστας Μαντωνανάκης, θα μείνει στην μνήμη μας ως ο άνθρωπος που είδε την δυναμική του τουρισμού και προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις, αφήνοντας το δημιουργικό αποτύπωμα του στην ιστορία του τόπου.

Συμπαραστάτες σ’ αυτήν του την προσπάθεια τα παιδιά του, Παντελής και Άννα, άξιοι συνεχιστές του έργου του.

Θα μείνει πάντα στη μνήμη μας και θα προσωποποιεί τις έννοιες της εργατικότητας, της κοινωνικής προσφοράς και της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής επιτυχίας και της οικογενειακής ζωής, και αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά του, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι!».

"Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επί τη αγγελία θανάτου του Κώστα Μαντωνανάκη, εκλεκτού συναδέλφου , συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:


• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

• Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100,00€ στο "Χαμόγελο του Παιδιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ