ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τάσος Λάμπρου: Το «χαμένο πάρκινγκ» στο Πορτοχέλι και τo κυκλοφοριακό κομφούζιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | | |
Τάσος Λάμπρου: Το «χαμένο πάρκινγκ» στο Πορτοχέλι και τo κυκλοφοριακό κομφούζιο
Σε μια παράξενη , δύσκολη, αλλά με καλά αποτελέσματα τουριστική χρονιά τόσο στον τόπο μας όσο και συνολικά στην ελληνική τουριστικά αγορά, είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω ότι στο Πορτοχέλι , όπως κρίθηκε επί της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, υπάρχει τεράστια ανάγκη να διαμορφωθεί, επικουρικά , ένας μεγάλος δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

 Είναι αντικειμενικά παραδεκτό ότι χρειάζονται και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις για να αλλάξουμε την εικόνα της κυκλοφοριακής συμφόρεσης σε συγκεκριμένα σημεία που θα διευκολύνουν τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας.

Οι παρεμβάσεις μας πρέπει να γίνουν άμεσα κατά τους επόμενους μήνες για να πετύχουμε μια διαφορετική εικόνα , την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σας θυμίζω ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019 , ο δήμος μας είχε προχωρήσει σε μια ενοικίαση χώρου για να διαμορφωθεί ένας ακόμη δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων , σε οικόπεδο επί του δρόμου Πορτοχελίου-Βερβερόντας πλησίον του σινεμά. Η τότε απόφαση ήταν σωστή, δυστυχώς ο χώρος δεν απέκτησε ποτέ λειτουργικότητα, γιατί έπρεπε να οργανωθεί καλύτερα, με δημοτικό φωτισμό, με τάπητα , με κατάλληλη σήμανση και ενημέρωση των επισκεπτών μας για την σωστή χρήση του. Επί της σημερινής διοίκησης του Δήμου , το έτος 2020 πήραμε απόφαση δημοτικού συμβουλίου σχετικά με αναγκαιότητα ενοικίασης χώρου για δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκίνητων και διαβιβάσαμε την εντολή στην οικονομική επιτροπή για να προχωρήσει στην εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης.

Δυστυχώς η απόφαση αυτή ποτέ δεν υλοποιήθηκε , μείναμε στα μεγάλα λόγια, είχαμε πολλές άγονες αντιπαραθέσεις επί των τέλειων σχεδιασμών, φέτος το 2021 ψάχνουμε το «χαμένο παρκινγκ» στο Πορτοχέλι και φυσικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν…….

Αυτονόητο λοιπόν ζητάω, το θέμα να απασχολήσει το συμβούλιο της κοινότητας Πορτοχελίου και στην συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στην λήψη νέας απόφασης, για να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος κατάλληλος χώρος γα δημιουργία ενός λειτουργικού δημοτικού χώρου στάθμευσης στο Πορτοχέλι με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η απόφαση αυτή , είναι απαραίτητη , δεν χρειάζεται άλλη καθυστέρηση , έχουμε υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Υ.Γ Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται και άλλες προτάσεις , ενέργειες και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την κυκλοφορία ανθρώπων , αυτοκινήτων και οχημάτων στην κοινότητα Πορτοχελίου και εμείς με το θεσμικό μας ρόλο θα συμβάλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ