ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Με επιτυχία το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν τα σωματεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:57:00 μ.μ. | |
Με επιτυχία το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν τα σωματεία της Αργολίδας
Την προηγούμενη Πέμπτη, στις 26 Αυγούστου, στην πλατεία της Πρόνοιας, στο Ναύπλιο, το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», πήρε σάρκα και οστά μέσα από το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν τα σωματεία της Αργολίδας.
Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών έκανε πράξη την ολόπλευρη ταξική αλληλεγγύη. Η διοργάνωση του φεστιβάλ είναι η ταξική – εργατική απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της εκκλησίας και όλων αυτών των παρασίτων και των «εργαλείων» τους.
Αναδείχτηκε η δύναμη της οργανωμένης πάλης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει αυτήν την βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων για τα κέρδη του κεφαλαίου. Σκοπός να χτίσουμε τις δικές μας ανθρώπινες αλυσίδες αλληλεγγύης, όχι για να επιβιώσουμε αλλά για να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα που μας καίει το καλοκαίρι και μας πνίγει το χειμώνα.
Το φετινό εργατικό φεστιβάλ, αφιερώθηκε στους πυρόπληκτους όλης της χώρας που η κυβέρνηση άφησε αβοήθητους, στο έλεος της φωτιάς και στα αποκαΐδια.
Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο με ομιλίες-συζητήσεις από την Μάρω Καλαϊτζή, Γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Θανάση Κολιζέρα, Πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, όπου ανέδειξαν την ταξική αλληλεγγύη ως καθήκον του εργατικού λαϊκού κινήματος και επιπλέον τις δυνατότητες της εποχής μας ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται με βάση τις ανάγκες τους, αλλά και τα εμπόδια που μπαίνουν από το αστικό κράτος και το κεφάλαιο συνολικά, για να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες. 
 Επίσης το πρόγραμμα περιείχε έκθεση πολιτικού σκίτσου και συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, από τη 14μελή μπάντα «Κρουστίκ» και δεκάδες ακόμα μουσικούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους, όλους μαζί και έναν έναν χωριστά.
Είναι συγκινητικό πως οι αξίες του λαού μας, της εργατικής τάξης, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες αυτές τις δύσκολες ώρες. Ο εργατόκοσμος της περιοχής από το υστέρημα τους, συγκέντρωσαν λίγα χρήματα, υλικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Αγώνας για να αποζημιωθούν 100% οι καταστροφές, να μην ξεριζωθούν οι συνάδελφοι μας από τον τόπο τους, να μη γίνουν "μπίζνες" πάνω στα καμένα!
Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Συντονίζουμε τον αγώνα μας, οργανώνουμε την πάλη για τη ζωή μας! Προετοιμάζουμε τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ