ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη για το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Ναύπλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. | | | |
Έναρξη για 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Ναύπλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (βίντεο)
Το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου.
Το φετινό ετήσιο συνέδριο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου έγινε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο . Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας κ. Τάσος Χατζηαναστασίου με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας».
Επίσης, στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού) στηρίζουν το Συνέδριο και συνδιοργάνωσαν την έκθεση πυρογραφίας του Δημήτριου Δετσαρίδη με τίτλο: «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο…με φωτιά!», που είναι σε εξέλιξη μέχρι την Κυριακή στην ισόγεια αίθουσα του Βουλευτικού.
Ακόμη στο περιθώριο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε δύο από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία της αρχαιότητας και του πολιτισμού, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και της Επιδαύρου. Μάλιστα, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης την Κυριακή.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν θέματα αστυνομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, θα αναλυθούν από τις Τοπικές Διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τα πεπραγμένα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, καθώς επίσης θα υποβληθούν προτάσεις για δράσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.
Στόχοι της Ένωσης, μεταξύ άλλων, είναι, η δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, αμοιβαίας κατανόησης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε Εθνική και Παγκόσμια κλίμακα, έχουσα ως έμβλημα τη φράση «SERVO PER AMIKECO» που σημαίνει «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ», η ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και πείρας στο χώρο της Αστυνομίας με σκοπό τη διευκόλυνση της Διεθνούς Συνεργασίας, η προώθηση διεθνών εκδόσεων και η παροχή βοήθειας στη
συγκέντρωση βιβλιογραφίας και εργασιών σε θέματα που σχετίζονται με την Αστυνομία, το Νόμο και το Δίκαιο, η ενεργός συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, η προσφορά πολύπλευρης συνδρομής στο κοινωνικό σύνολο καθώς επίσης, η καθιέρωση σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες.
Σημειώνεται ότι, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη ένωση αστυνομικών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 372.000 μέλη σε (68) χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία. Παράλληλα, είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ