ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη εργαστηρίου κινηματογράφου στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | |
Έναρξη εργαστηρίου κινηματογράφου στο Άργος
Για άλλη μια χρονιά η ανήσυχη και δραστήρια «μικρή σκηνή» του CΙNE Valia ετοιμάζει ένα εργαστήριο για τους μικρούς της φίλους. Φέτος, για πρώτη χρονιά, αλλά και πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, προσκαλούμε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου σε ένα κινηματογραφικό εργαστήριο, που φέρνει πιο κοντά τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της εικόνας.
 
Μέσα από κινηματογραφικά εργαστήρια κινουμένου σχεδίου, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, η Κατερίνα Τζόβα, υπεύθυνη του εργαστηρίου, θέλει να εισάγει τα παιδιά, με μια μέθοδο που μοιάζει με παιχνίδι, στο δρόμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της ομαδικής εργασίας, της κριτικής σκέψης, της αποκωδικοποίησης της γλώσσας της εικόνας, και τελικά στη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους.

Το εργαστήριο έχει ως στόχο, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τις ανάγκες που θα προκύψουν, να χωριστεί σε ενότητες:
Animation
Μυθοπλασία
Ντοκιμαντέρ
Και παράλληλα να μπούμε στο βασικό σκελετό μίας κινηματογραφικής δημιουργίας με τα εξής στάδια:
Σενάριο
Σκηνοθεσία
Υποκριτική
Διεύθυνση Φωτογραφίας
Μονταζ
Παραγωγή
Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, θα αποχωριστούμε με ένα ταινιάκι μικρού μήκους που θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί! Και γιατί όχι; Θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στη μεγάλη οθόνη, να συμμετέχουμε σε φεστιβαλ και να δούμε ταινίες που έχουν φτιάξει άλλοι φίλοι σε άλλα αντίστοιχα εργαστήρια στην Ελλάδα ερχόμενοι έτσι σε επαφή με το φεστιβαλ εφηβικού κινηματογράφου ΚΑΜΕΡΑ ΖΙΖΑΝΙΟ, ανοίγοντας έτσι τους ορίζοντες και το δίκτυο επικοινωνίας της φαντασίας μας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συναντήσεων με μαθητές λυκείου που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το όνειρό τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Κατερίνα Τζόβα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΑΤΕΙ Αθήνας (νυν: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και έκτοτε δουλεύει ως φωτογράφος, βιντεογράφος και μοντεζ. Έχει δημιουργήσει την ταινία – ντοκιμαντέρ aPolis, που απέσπασε 5 βραβεία στο φεστιβαλ ντοκιμαντερ Χαλκίδας, το βραβείο 2ης καλύτερης ταινίας στο φεστιβαλ ντοκιμαντερ Ιεράπετρας, προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και την ΕΡΤ. Τον Ιούνιο του 2021 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με αντικείμενο σπουδών «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ». Έχει δημιουργήσει άλλες 4 ταινίες μικρού μήκους, που βρίσκονται σε στάδιο προώθησης. Τον Αύγουστο του 2021 σκηνοθέτησε την παράσταση «Το βλέμμα του ψαριού», σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου και του συλλόγου «Φίλοι του Υγροβιότοπου», ενώ το έργο «Σχήματα», του Νίκου Ρουμπάκη, που επίσης ετοιμάζει για αθηναϊκή σκηνή, συμμετέχει αυτή την περίοδο στο, λόγω covid-19, διαδικτυακό φεστιβάλ ελληνικού θεάτρου που διοργανώνει το Theatre Lab Company στο Λονδίνο.

Πληροφορίες :6994720566
Μικρή Σκηνή Διεύθυνση : Αγίου Κωνσταντίνου και Παπανικολάου Άργος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ