ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η εικαστικός Μάγδα Μάρα συμμετέχει στην ομαδική έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | |
Η εικαστικός Μάγδα Μάρα συμμετέχει στην ομαδική έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Η εικαστικός Μάγδα Μάρα παίρνει μέρος στην ομαδική έκθεση Γλυπτικής που οργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και η Εφορία Γλυπτικής, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα. 
Πρόκειται για το δεύτερο Γλυπτό που ανήκει στη σειρά «Ηλιοστάσια», τα οποίο δημιουργήθηκαν από σίδηρο, χρωματιστά γυαλιά και οπαλίνες σε μια σύγχρονη εκδοχή των βιτρό, (vitraux).

Η Εικαστική εγκατάσταση θα είναι ένα ηλιακό ρολόι, ένα ¨Ηλιοστάσιο¨, που μετρά τον χρόνο μέσα από την κίνηση των χρωματιστών αντανακλάσεων του φωτός των γυαλιών στο χώρο. Το μέτρημα του χρόνου γίνεται μέσα από την αέναη επανάληψη της κίνησης των χρωματιστών σκιών. Τα « ισορροπήματα», (κατά τον Πικιώνη), του φωτός και της σκιάς μια και όπως έλεγε: «Το φως έπλασε τούτο τον κόσμο το φως τον συντηρεί και τον γονιμοποιεί». 
Με τη δύση του ηλίου σταματά η μέτρηση του χρόνου, σαν ο χρόνος να σταματά να «παγώνει», ως την ανατολή. Τη νύχτα το τεχνητό φως του ηλεκτρισμού θα ακινητοποιεί τον χρόνο δίνοντας στο έργο στατική μορφή.

Η υλοποίηση του έργου έγινε με την πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή του Φουγάρου, (Fougaro Artcenter), καθώς και της Εταιρίας Υαλοκατασκευών «Το Γυαλί» Νίκος Κοντός. Το έργο θα εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο, (αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας), έως τις 17 Οκτωβρίου 2021.
Βας. Σοφίας 22, Αθήνα, στάση Μετρό «Ευαγγελισμός».
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 8.00 – 20.20
Τρίτη: 13:00 – 20.00

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ