ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας: Αμέριστη η υποστήριξη από τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας: Αμέριστη η υποστήριξη από τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων υλοποίησε αξιόλογες και ποιοτικές δράσεις, που απευθύνονταν στη μαθητική κοινότητα.
 
Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, συγκεκριμένα τα τμήματα Δ΄1 Δ' 2, και Ε' του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα (θεατροπαιδαγωγικό), όπου με αφήγηση και σύγχρονες διδακτικές τεχνικές θεάτρου στην εκπαίδευση ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του 1ου κυβερνήτη της Ελλάδας.
 
Οι μαθητές χάρηκαν την παράσταση προβληματίστηκαν για την προσφορά και το έργο του Κυβερνήτη, συνειδητοποίησαν τις καινοτομίες και τις βάσεις, που τέθηκαν κατά, σύσταση του ελληνικού κράτους.

Κινητοποιήθηκε το ενδιαφέρον τους καθώς είχαν τη δυνατότητα να αφηγηθούν ιστορίες, που γνώριζαν για την προσφορά του Κυβερνήτη στη δημιουργία των βασικών δομών οργάνωσης του Νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους όπως είναι η Γεωργία, η Παιδεία, η Οικονομία, η Ασφάλεια κ.ά.
 
Ενεργοποιήθηκε η συναισθηματική εμπλοκή των μαθητών συνειδητοποιώντας ότι τα κτίρια, όπου στεγάστηκαν οι υπηρεσίες και δομές της ελεύθερης Ελλάδας είναι δίπλα τους. Βρίσκονται στην ευρύτερη γειτονιά του σχολείου τους ως ομιλούντες μάρτυρες - μνημεία της εποχής αυτής.
 
Αγάλματα, ονομασίες είναι δηλωτικά των πρώτων αυτών δομών ενεργειών του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια και προτρέποντας τους μαθητές σε περαιτέρω εμβάθυνση και έρευνα για βιωματική προσέγγιση της ιστορίας και μάλιστα της Τοπικής Ιστορίας.
 
Η ΔΠΕ Αργολίδας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ευχαριστούν θερμά τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων για την αμέριστη υποστήριξη και ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας, σε ένα πλαίσιο οικοδόμησης κουλτούρας εμπιστοσύνης και σταθερής συνεργασίας.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Αργολίδας 
Ελένη Μάρα 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ