ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

"Ηλεκτροσόκ" στους καταναλωτές αν ισχύσουν οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | | |
"Ηλεκτροσόκ" στους καταναλωτές αν ισχύσουν οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα
Είναι ίσως το χειρότερο σενάριο που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει τους καταναλωτές σε απόγνωση. Οι ήδη φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο αν οι νέες τιμές αποτυπωθούν στη λιανική.

Μιλάμε για αυξήσεις, ακόμα και της τάξης του 50% μετά και το άλμα που καταγράφεται στις τιμές της χονδρικής αγοράς ολόκληρης της Ευρώπης. Η βασικότερη αιτία θεωρείται η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου (Στα 45 ευρώ από τα 28 ευρώ ανέβηκε η τιμή της μεγαβατόρας) καθώς και η τεράστια ζήτηση λόγω του καύσωνα.

Αν προχωρήσουν οι συγκεκριμένες αυξήσεις τότε ένας καταναλωτής που πληρώνει σήμερα τιμολόγιο ρεύματος αξίας 100 ευρώ θα το δει να εκτοξεύεται στα 150. Μιλάμε για τεράστια αύξηση για τα δεδομένα του μέσου Έλληνα, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων και στον καταναλωτή να φτάσει μόνο το 10%. Ασφαλώς δεν είναι μικρό νούμερο και αυτό, αλλά σε σχέση με το 50% είναι μια σημαντική βελτίωση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στη ΔΕΘ ανοίγοντας τα χαρτιά του για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη ζημιά πριν τη δει στην τσέπη του ο καταναλωτής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ