ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Αργολίδα: Πρόστιμα σε τρεις επιχειρήσεις σε Ναύπλιο, Τραχειά και Αρχαία Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 μ.μ. | | | | |
Αργολίδα: Πρόστιμα σε τρεις επιχειρήσεις σε Ναύπλιο, Τραχεία και Αρχαία Επίδαυρο
Σε τρεις επιχειρήσεις στην Αργολίδα επιβλήθηκαν πρόστιμα με αποφάσεις της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας.

Αναλυτικά:

Με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας, επεβλήθη σε επιχείρηση αναψυκτήριο στην Καραθώνα Ναυπλίου, χρηματικό πρόστιμο 1500€

Το πρόστιμο επεβλήθη επειδή κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 13/08/2021, από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας, διαπιστώθηκαν τα εξής: 

Α. η μη αναγραφή πωλούμενου είδους και τιμής στον τιμοκατάλογο στα είδη μπύρες “Νήσος”, “Miller” κ.α. κατά παράβαση της παραγράφου 4Δ του άρθρου 70 της Υ.Α. 91354/17 σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500€) 

Β. η μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο της ένδειξης «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ(ΑΠΟΔΕΙΞΗ- ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και στην αγγλική γλώσσα, ως εξής: «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT (RECEIPT - INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED»

Σύμφωνα με την παράγραφο 4Δ του ίδιου άρθρου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€) 

-Επίσης με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας, επεβλήθη σε επιχείρηση σχολής καταδύσεων στην Αρχαία Επίδαυρο Αργολίδας, χρηματικό πρόστιμο ύψους 1500€ υπέρ του Δημοσίου.

Το πρόστιμο επεβλήθη επειδή κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 15.07.2021, από αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας διαπιστώθηκε ότι δεν αποδεχόταν μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής κατά παράβαση του άρθρου 65 του ν.4446/2016(Α΄240)

-Ακόμα με αποφάσεις της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας, επεβλήθη σε επιχείρηση ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ στην Τραχειά Αργολίδας, χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2000€

Το πρόστιμο επεβλήθη  επειδή κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 21/07/2021, από αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αργολίδας, διαπιστώθηκαν τα εξής: 

Α. ότι η επιχείρηση δεν ενημέρωνε τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής (POS) (μη ανάρτηση πινακίδας στο ταμείο και στην είσοδο το καταστήματος)  Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 66 του ν. 4446/2016 (Α΄240)» επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ. 

Β. η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις στο είδος «ΓΡΑΒΙΕΡΑ-“Η ΤΡΑΧΕΙΑ”», ιδίας παραγωγής, κατά παράβαση των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 1 της Υ.Α. 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (ΦΕΚ 2983/Β/30-8-2017). 

Σύμφωνα με την παράγραφο 4Α του άρθρου 1 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χίλια ευρώ (1.000€) ανά κωδικό προϊόντος για μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ