ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Παραμένει η Αργολίδα στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:23:00 μ.μ. | | |
Παραμένει η Αργολίδα στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη
Ανέβηκε στο covid19.gov.gr ο επικαιροποιημένος επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, που αποτυπώνει την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με το νέο χάρτη, στο «κόκκινο» -και προ του mini lockdown- βρίσκονται πλέον τρεις νέες περιοχές, οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης, ενώ βγήκε από αυτό η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Εξακολουθούν να παραμένουν στο κόκκινο οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας.

Και η Αργολίδας παραμένει στο κοκκινο.

Παρά το χαμηλό δείκτη θετικότητας (1,97%) η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων έκρινε εξετάζοντας και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία πως η Αργολίδα θα πρέπει να παραμείνει και για την επόμενη εβδομάδα στο κόκκινο (Επίπεδο Συναγερμού 4).

Με βάση τα ισχύοντα για τις περιοχές που έχουν περάσει στο Επίπεδο Συναγερμού 4, επιβάλλεται πλέον mini lockdown που προβλέπει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου η εβδομαδιαία τάση ήταν «πτωτική», σήμερα η αντίστοιχη τάση είναι «σταθερή», όπως φαίνεται και στον επιδημιολογικό χάρτη.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης:
Στο 3,23% ο δείκτης θετικότητας στην Καστοριά

Ο δείκτης θετικότητας των ελέγχων στην Καστοριά έχει ανέλθει στο 3,23% (με την εβδομαδιαία τάση των κρουσμάτων να είναι ανοδική), στη Δράμα βρίσκεται στο 2,29%, ενώ στην Ξάνθη στο 1,57%.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ