ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Σπουδές στην Οργάνωση & Λειτουργία Τουριστικού Πρακτορείου και Συνεδρίων στην Τουριστική Σχολή στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. | | |
Σπουδές στην Οργάνωση & Λειτουργία Τουριστικού Πρακτορείου και Συνεδρίων στην Τουριστική Σχολή στο Άργος
Όσοι ενδιαφερόμενοι-νες επιθυμούν να σπουδάσουν στην ειδικότητα ΣΔΟΤ ( Στέλεχος Διοικησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού ) μπορούν να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτησή τους στην ιστοσελίδα του Υπ Τουρισμού ( www.mintour.edu.gr/ αιτήσεις καταρτιζομένων στα ΙΕΚ Τουρισμού/ ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) από σήμερα έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» με κατεύθυνση στην λειτουργία του Τουριστικού Πρακτορείου, την σύνδεσή του με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την διοργάνωση Συνεδρίων αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών. 

Το Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων είναι ο εργαζόμενος που κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο. 

Ειδικότερα, το Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει: - την διοίκηση στην επίτευξη των στόχων της τουριστικής επιχείρησης. - την εφαρμογή επιστημονικών και διοικητικών μεθόδων και πρακτικών στην παραγωγή, διανομή και προώθηση τουριστικών προϊόντων - τον οικονομικό προγραμματισμό και την οικονομική δραστηριότητα της τουριστικής επιχείρησης. - την διοίκηση των ανθρωπίνων πόρων της τουριστικής επιχείρησης. είναι γνώστης των σύγχρονων - εφαρμογών Η/Υ στον τουρισμό. 

Οι διπλωματούχοι της ειδικότητας μετα την διετή εκπαίδευσή τους και την πιστοποίησή τους θα μπορούν να διεκπεραιώνουν: 

1. Υπηρεσίες που μπορούν να καταναλωθούν από Μεμονωμένους μόνο Ταξιδιώτες (Individuals) ή Οργανωμένες Ομάδες Ταξιδιωτών (Groups). - Αεροπορικό Εισιτήριο (Ναύλοι-Ticketing). - Εισιτήρια Πλοίων, Τραίνων, Λεωφορείων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς. - Ξενοδοχεία (Υπηρεσίες Διαμονής &Εστίασης). - Θαλάσσιος Τουρισμός (Κρουαζιέρες-Yachting). - Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων. - Τουριστικά Λεωφορεία. - Ξεναγοί – Animation - Tour Leaders. 

2. Δημιουργία Πακέτων Διακοπών (Package Tours//Holidays) 

3. Υπηρεσίες και πληροφορίες που αφορούν ταξίδια στο Εσωτερικό (Εσωτερικός & Εισερχόμενος / Incoming Τουρισμός). 

4. Υπηρεσίες και πληροφορίες που αφορούν Ταξίδια στο Εξωτερικό (Outgoing Τουρισμός). 

5. Υπηρεσίες και πληροφορίες για Ταξίδια Αναψυχής (Leisure Travel). 

6. Υπηρεσίες και πληροφορίες για Επαγγελματικά Ταξίδια (Business Travel). 

7. Υπηρεσίες και πληροφορίες για τη Διοργάνωση Συνεδρίων (Conference). 

8.Υπηρεσίες και πληροφορίες για Tαξίδια Κινήτρων (Incentive Travel). 

9.Αντιπροσώπευση και Προώθηση Τουριστικών Υπηρεσιών. Η αμειβόμενη πρακτική άσκηση ( διάρκειας 960 ωρών) της ειδικότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε τουριστικά πρακτορεία αλλά και σε ξενοδοχειακές επχειρήσεις στον τομέα των κρατήσεων , υποδοχής , πωλήσεων και διοργάνωσης συνεδρίων. 

Η σχολή τουριστικής εκπαιδευσης ΙΕΚ Πελ/σου του Υπ Τουρισμού ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια κατάρτιση όπου οι καταριζόμενοι αποκτούν Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων και μπορούν να εισαχθούν μετά από κατατακτήριες εξετάσεις και σε αντίστοιχα επιστημονικά πεδία των Ελληνικών Πανεπιστημίων. 

Οι ενδιαφερομενοι-νες μπορούν να ζητούν επιπρόσθετες πληροφορίες για την ειδικότητα ΣΔΟΤ και στην γραμματεία της σχολής στο Άργος στα τηλ 27510 20115 & 20127. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ