ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενηλίκους από τον ΔΟΠΠΑΤ: «Γνωριμία με τα μνημεία και την ιστορία του τόπου μου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | | | |
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενηλίκους από τον ΔΟΠΠΑΤ: «Γνωριμία με τα μνημεία και την ιστορία του τόπου μου»
Ένας από τους κύριους τομείς δράσης του ΔΟΠΠΑΤ είναι ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση πολιτιστικών δρώμενων.

 Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΟΠΠΑΤ διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενηλίκους με τίτλο «Γνωριμία με τα μνημεία και την ιστορία του τόπου μου». 

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η γνωριμία με τα μνημεία του τόπου μας και την ιστορία τους, αφετέρου η καλύτερη γνωριμία με όλο το Δήμο Ναυπλιέων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκδράμουν στην πόλη του Ναυπλίου και στα τοπικα διαμερίσματα της περιοχής μας ,που φιλοξενούν διάφορα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, εκκλησάκια, κάστρα, προτομές ιστορικών προσωπικοτήτων, ηρώα, αρχοντικά, βρύσες κτλ.. 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προσανατολισμένο σε δράσεις, που θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στις ανάγκες και το επίπεδο (ηλικιακό, μορφωτικό ή άλλο) των συμμετεχόντων. Σχεδιάζονται επίσης μια σειρά από συνεργασίες και συνέργειες με φορείς, που έχουν ενδιαφέρον και επιθυμούν πολιτισμική παρέμβαση σε συγκεκριμένα πεδία. 

Θα ακούσουμε τις προτάσεις τους με προσοχή και θα κάνουμε τις δικές μας με περίσκεψη. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ ψηφίστηκε ομόφωνα η συγκεκριμένη δράση κι έτσι το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ξεκινάμε με πρώτο προορισμό την Μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο , (η επίσκεψη αφορά και το μνημείο και το μοναστηρι της Παναγίας ) και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου την πρώτη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη μας. 

Η μεταφορά και η ξενάγηση θα προσφέρεται δωρεάν απο τον Δημοτικό Οργανισμό . Για πληροφορίες και συμμετοχές θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνονται στα γραφεία μας και στο τηλέφωνα 2752 0 27153 . 

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου , τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων , τους πολιτιστικούς συλλλογους και φυσικά ευχαριστώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους του ΔΟΠΠΑΤ , που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του νομικού προσώπου. 

Το "ταξίδι " ξεκινάει και σας προσκαλούμε όλους να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε τα διαμάντια του τόπου μας , τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ