ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ψηφιακό έκθεμα στο Ναύπλιο ζωντανεύει την άφιξη του Καποδίστρια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:46:00 μ.μ. | | |
Ψηφιακό έκθεμα στο Ναύπλιο ζωντανεύει την άφιξη του Καποδίστρια (βίντεο)
Παρουσίαση της δράσης «ΜΟΡΙΑΣ ‘21» έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για μία συνεργασία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του Δήμου Ναυπλιέων, εμπνευσμένη από τις μάχες του 1821.

Στην παρουσίαση της δράσης, που αφορά το ψηφιακό έκθεμα της άφιξης του Πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ι. Καποδίστρια που προβάλλεται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στο βουλευτικό στο Ναύπλιο, μίλησαν η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και η υπευθυνη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, κυρία Μουζάκη. 
Δυναμικά συνεχίζεται το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Μέσα από 21 θεματικές διαδρομές, το πρόγραμμα μας σε ένα διαφορετικό ταξίδι στην Πελοπόννησο με εμπειρίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την Ιστορία και την Τέχνη.

Τρισδιάστατα Πολυμεσικά Ψηφιακά Εκθέματα και Δημόσιες Τοιχογραφίες με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ξεδιπλώνουν για τους επισκέπτες του Μοριά το αφήγημα της Επανάστασης του 1821!

ΙΣΤΟΡΙΑ – «Το Ταξίδι Ενός Έθνους»


Η δράση «Το Ταξίδι Ενός Έθνους» μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο που κρατά ζωντανή την ιστορική μνήμη, μέσα από τρισδιάστατα πολυμεσικά εκθέματα που μας φέρνουν σε άμεση επαφή με την ιστορία, έτσι όπως ποτέ μέχρι τώρα δεν την είχαμε βιώσει! 

Πίνακες Ελλήνων και ξένων δημιουργών που παρουσιάζουν σημαντικές στιγμές για την κάθε πόλη ζωντανεύουν ψηφιακά, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και οπτικοακουστικών μέσων και με παράλληλη αφήγηση των γεγονότων από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους. 

Χάρη στον τεχνολογικά προηγμένο τρόπο προβολής και αφήγησης, οι επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης, ζώντας την ένταση της μάχης και τη συγκίνηση του αγώνα για την ελευθερία!

Πληροφορίες για το ψηφιακό εκθέματα στο Ναύπλιο

Στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, την Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, ζωντανεύει ο πίνακας «H Άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο», άγνωστου ζωγράφου, που εκτίθεται στο Μουσείο Μπενάκη.

Το ψηφιακό έκθεμα θα είναι επισκέψιμο για μαθητές σχολείων και οποίων ενδιαφέρεται σύμφωνα με  τις επιδημιολογικές προφυλάξεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την ψηφιακή αναπαράσταση:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ