ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αποχαιρετισμός στον τρισμέγιστο Μίκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. | |
Αποχαιρετισμός στον τρισμέγιστο Μίκη
Του Θανάση Πετράκου

Μίκη σε ευγνωμονούμε που μας έδειξες το δρόμο για να ανεβούμε λίγο ψηλότερα.
Μίκη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου γιατί για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ.
Σήμερα ορφάνεψε η Ρωμιοσύνη , σήμερα ορφάνεψαν όλοι οι λαοί του κόσμου που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και το δίκιο και τη λευτεριά τους . Σήμερα ορφανέψαμε .

Καλό σου ταξίδι Τρισμέγιστε Παγκόσμιε Πανέλληνα Μίκη .

Θα μείνεις ΑΘΑΝΑΤΟΣ ,Μίκη της Ρωμιοσύνης, Μίκη της ανθρωπότητας, Μίκη του αγώνα.

Το έργο σου μας συντρόφευε και θα μας συντροφεύει ΠΑΝΤΑ.

Με τη μουσική σου ζήσαμε τις πιο ωραίες, πιο δυνατές, πιο αξεπέραστες στιγμές όλων των ΜΕΓΑΛΩΝ στιγμών της ΕΛΛΑΔΑΣ. Των αγώνων, των διαδηλώσεων, των συναυλιών, της ψυχικής ανάτασης, της νιότης, του πάθους, των ερώτων.

Κατάφερνες να μας ανυψώνεις ως εκεί που δε μπορούσε κανείς άλλος!

«Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που ζούμε την εποχή που ζεις και συ Μίκη και παίρνουμε μπόι απ’ τη μεγαλοσύνη σου». έχει πει ο Μέγας Ελύτης .

Μίκη, σε ευχαριστούμε που δίδαξες και μας θα συνεχίζεις να μας διδάσκεις να αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά και όλους τους λαούς του κόσμου και να αγωνιζόμαστε για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, για την ειρήνη και το δίκιο , για να ‘ναι λεύτερη η πατρίδα και πανανθρώπινη η λευτεριά.

Μίκη, σου χρωστούμε πολλά γιατί μας χάρισες τη Δραπετσώνα, το Σαββατόβραδο, τα τραγούδια του ΑΓΩΝΑ, το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ τα τραγούδια της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ , και τόσα άλλα που τραγουδάμε όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι λαοί του κόσμου που παλεύουν για ένα αύριο πιο φωτεινό, για έναν ουρανό πιο γαλανό, για περισσότερο φως, από την Κύπρο μέχρι την Κούβα και απ’ την Χιλή μέχρι την Παλαιστίνη .

Μίκη, θα συνεχίσουμε μέχρι να δούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν και τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο.

Σημάδεψες μια μεγάλη περίοδο της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, σημάδεψες τη νιότη μας, καθόρισες σε μεγάλο βαθμό την πολιτική μας διαμόρφωση, η μουσική σου υπήρξε για δεκαετίες η συντροφιά και η περηφάνια των αγωνιζόμενων όλης της γης.

"Αλλά αυτός που δεν κουράστηκε κι αρνήθηκε να ξαποστάσει, σε πείσμα της ανέφικτης ουτοπίας, έμεινε στης Ιστορίας τα χαρτιά". Γράφει η αγαπημένη μας Τζώρτζια (Γωγώ Αργυρού- Γλέζου)

Σήμερα μας αποχαιρέτησες, και μας άφησες μόνους, σε δρόμους ξερούς και άγονους .

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΕ ΜΙΚΗ

Ο Θανάσης Πετράκος είναι ταμίας του Συλλόγου «Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας» , Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ