ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Τάσος Τόκας: Ο Δήμος δεν είναι αμπέλι κανενός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |
Τάσος Τόκας: Ο Δήμος δεν είναι αμπέλι κανενός
Χαίρομαι που το άρθρο μου με τίτλο ΅ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ΅ήταν η αφορμή να δοθούν κάποια στοιχεία από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας προς ενημέρωση των δημοτών. Όμως οφείλει ο Δήμαρχος να μην χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του Δήμου για τις δικές του απαντήσεις και μόνο, αλλά να ανεβαίνουν εκεί και τα άρθρα όλων των παρατάξεων.

Όμως για να μπουν τα πράγματα στη σωστή θέση έχω να τονίσω τα ακόλουθα:

Η ψήφιση στο Τεχνικό Πρόγραμμα και κατ΄επέκταση στον Προϋπολογισμό του Δήμου Ερμιονίδας του έργου για τις αναγκαίες κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων κτιρίων έρχεται στο σώμα τουλάχιστον από το 2014, δηλαδή από την έναρξη της πρώτης μου δημοτικής θητείας και ψηφίζεται ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις και από τους δημοτικούς συμβούλους.

Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να πει όχι σε ένα έργο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές!!

Όμως στις συζητήσεις αυτές τίθεται το γενικότερο πλαίσιο και δεν συζητούνται οι λεπτομέρειες. Το ίδιο ισχύει και για την Μελέτη του Τμήματος Τεχνικών Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης την οποία παραλάβαμε στο ΔΣ της 19-4-2021, στην οποία αναφέρονται σε πίνακα ενδεικτικά 8 ακίνητα στο Κρανίδι και 1 στην Κοιλάδα.

Από εκεί και έπειτα δεν είχαμε καμία ενημέρωση, πιστεύω όλες οι παρατάξεις του Δήμου Ερμιονίδας και ποτέ έως σήμερα δεν μας δόθηκε η έκθεση της Επιτροπή Κρίσης Ετοιμόρροπων, ούτε και η λίστα με τα ετοιμόρροπα ακίνητα σε όλο τον Δήμο Ερμιονίδας.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι πρέπει να τηρούνται δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του Δήμου και πως η ενημέρωση των παρατάξεων είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής που πηγάζει εκ του νόμου, για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Όσο για το θέμα της μη ενημέρωσής μου για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας περιέργως επιμένει και αρνείται να καταλάβει ότι είναι δικαίωμα της παράταξής μου σύμφωνα με τον Ν. 4623/2019 στον οποίο ορίζεται ότι : «Κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών δύναται να παρίσταται χωρίς δικαίωμα ψήφου ένας δημοτικός σύμβουλος από κάθε παράταξη που δεν εξέλεξε μέλος σε αυτές κατά το άρθρο 74.». Την απάντηση για το θέμα αυτό την έχει δώσει η Αποκεντρωμένη και την γνωρίζει ο Δήμαρχος, αλλά μάλλον κάνει ότι μπορεί για να μην συμμετέχω στις επιτροπές.

Είναι αυτονόητο ότι ο νομοθέτης με την παραπάνω ρύθμιση, δίνει το δικαίωμα του λόγου αλλά όχι και της ψήφου, στους Δημοτικούς Συμβούλους που εκπροσωπούν τις Παρατάξεις τους, στις συνεδριάσεις των επιτροπών.

Η διεκδίκηση αυτή από την παράταξή μας αφορά στην εφαρμογή του νόμιμου δικαιώματός τους, να παριστάμεθα στις συνεδριάσεις των Επιτροπών με δικαίωμα λόγου και χωρίς δικαίωμα ψήφου όπως με σαφήνεια ορίζεται στην παρ.3 του άρ. 2 του νόμου 4623/2019. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει να μου αποστέλλονται εκτός της πρόσκλησης και οι εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Όσο για τα άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου που μου αποστέλλουν τις προσκλήσεις με τις εισηγήσεις, θέλω να υπενθυμίσω στον Δήμαρχο ότι αυτό δεν έγινε μετά από αποστολή αιτήματος από την παράταξή μου, αλλά από την βούληση των διοικήσεων τους.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ