ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την έναρξη των σχολείων

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την έναρξη των σχολείων
Ημέρα Αγιασμού η χθεσινή και περισσότεροι από 7.000 μαθητές και μαθήτριες πλημμύρισαν με τις φωνές τους τα σχολικά προαύλια των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Αργολίδας. 

Με μάσκες, σχολικές κάρτες , με τσάντες που αδημονούσαν να γεμίσουν βιβλία, τετράδια , παιδικούς θησαυρούς , μνήμες που θα συντροφεύουν το ταξίδι της ζωής τους. 

Εκπαιδευτικοί και γονείς , στην πρώτη γραμμή , καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας, σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς η πανδημία συνεχίζει να στιγματίζει και να καθορίζει την καθημερινότητά μας. 

Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα , στις σχολικές μονάδες καταγράφονται καθημερινά τα κρούσματα, ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Για την εβδομάδα από 13 έως και 17 Σεπτεμβρίου, ενημερώνουμε τους γονείς ότι σε περίπτωση θετικού self test των παιδιών τους:

Ειδοποιούν άμεσα τη σχολική μονάδα.
 
Μεταβαίνουν σε δημόσια δομή ή σε ιδιωτική εάν το επιθυμούν και επιβεβαιώνουν με rapid test το αποτέλεσμα του self test. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, ενώ εάν είναι θετικό , ενημερώνουν το Διευθυντή ή τη Διευθύντρια , προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των στενών επαφών, ενώ στη συνέχεια λαμβάνουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και τη σχολική μονάδα.
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ Αργολίδας, η επιβεβαίωση των θετικών αυτοδιαγνωστικών τεστ με rapid test θα γίνεται αυτή την εβδομάδα , Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.00-17.00. στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Αργολίδας, στο Ναύπλιο και 9.00-14.00 στο προαύλιο του παλιού Δημαρχείου στο Άργος. 

Οι μαθητές -μαθήτριες που διαμένουν στην Ερμιονίδα , μπορούν να επιβεβαιώνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, μετά από συνεννόηση και ραντεβού.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Αικατερίνη Δουράνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ