ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

"Στιγμές μιας πόλης" από τον Σωτήρη Ζερβόπουλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | |
Στιγμές μιας πόλης
Καθημερινές στιγμές ενός ανθρώπου ή και μιας ολόκληρης πόλης. Πόσοι άραγε έχουν σταθεί στο καθημερινό πέρασμά τους για να τις προσέξουν σαν απλοί παρατηρητές (και όχι σχολιαστές) και να έχουν μαγευτεί από αυτές; Σίγουρα όχι πολλοί. 
Ο καθένας μας στη θέα ενός κοριτσιού που τραβάει μια φωτογραφία στο δρόμο ή ενός εργάτη που στο τέλος της βάρδιάς του πηγαίνει αργά και νωχελικά προς το αυτοκίνητό του απλώς θα προσπερνούσε και δε θα έδινε την παραμικρή σημασία.
 Όμως, οι στιγμές αυτές είναι γεγονότα μέσα στο χρόνο και διαρκούν όσο διαρκεί η θέασή τους. Αν δεν τις παρατηρήσει κανείς χάνονται και δεν αποτυπώνονται στη μνήμη κανενός παρά μόνο του ανθρώπου που τις ζει. 
Η σειρά φωτογραφιών «Στιγμές μιας πόλης» προσπαθεί να αναδείξει αυτές τις μικρές και για πολλούς ασήμαντες στιγμές μέσα από μια διαφορετική οπτική και να τις αποτυπώσει στο φωτογραφικό χαρτί. 
Προσπαθεί να παντρέψει την τέχνη και την καθημερινότητα μέσα από μια άλλη (φωτογραφική) ματιά πέρα από αυτή που έχουν συνηθίσει η κάτοικοι της πόλης. Και μπορεί αυτή η πόλη στην περίπτωσή μας να έχει όνομα (π.χ. Ναύπλιο), όμως θα μπορούσε να αφορά την οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. 
Οι παρούσες φωτογραφίες είναι απόσπασμα ενός ευρύτερου έργου όπου τους επόμενους μήνες θα εκτεθεί στο σύνολό του.
Βιογραφικό σημείωμα

Ο Σωτήρης Ζερβόπουλος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο βρέθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε οινολόγος πριν μεταβεί στην Ολλανδία και μετέπειτα στον Καναδά για την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών του στη μοριακή βιολογία και την πειραματική ιατρική. 
Μέσα σε αυτό το ταξίδι αγάπησε δύο πράγματα: τη μουσική (οικογενειακό κειμήλιο) και μετέπειτα τη φωτογραφία (κειμήλιο της επιστημονικής έρευνας).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ