ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ναύπλιο: Εν αναμονή της δίκης των 19 που κατηγορούνται για παρεμπόδιση πλειστηριασμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Εν αναμονή της δίκης των 19 που κατηγορούνται για παρεμπόδιση πλειστηριασμού
Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου δικάζονται σε δύο δίκες στα δικαστήρια Ναυπλίου 19 άτομα που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμούς στο Άργος το 2017.

Ανάμεσα στους 19 είναι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημοσθένης Δρούγκας και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Παντελής Κοκκινόπουλος.

Έξω από τα δικαστήρια του Ναυπλίου παρευρίσκονται αλληλέγγυοι μετά και το κάλεσμα Συλλόγων, Σωματείων και φορέων για συγκέντρωση υποστήριξης των 19 διωκόμενων, με βασικό αίτημα την παύση της δίωξής τους και την αθώωση τους.

Σύμφωνα με το πινάκιο στην αίθουσα του δικαστηρίου οι δυο δίκες έχουν αριθμό 15 και 16 που σημαίνει οτι θα εκδικαστούν προς το μεσημέρι.
Σε ανακοίνωση της η ¨Κίνηση κατά των πλειστηριασμών Αργολίδας" αναφέρει: "Οι τράπεζες και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έβγαλαν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα μεταξύ των οποίων ακόμα και πρώτες κατοικίες ανθρώπων που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν όχι από επιλογή ή επειδή ήταν «μπαταχτσήδες» αλλά εξαιτίας της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης που προκάλεσε η κρίση και η λιτότητα των μνημονίων από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Ο κόσμος όμως δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια να βλέπει να του αρπάζουν τους κόπους μιας ζωής. Το μαζικό πανελλαδικό κίνημα που αναπτύχθηκε μπόρεσε πολλές φορές με τις κινητοποιήσεις του να ματαιώσει τέτοιους πλειστηριασμούς.

Η απάντηση από πλευράς κυβερνήσεων ήταν η καταστολή των ΜΑΤ, οι συλλήψεις όπως έγινε στο Άργος και σε άλλες πόλεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προκειμένου να καμφεί αυτό το μεγάλο και μαχητικό κίνημα.

Σήμερα με τον πτωχευτικό νόμο 4738/20 της ΝΔ η προστασία της λαϊκής κατοικίας αίρεται ακόμα περισσότερο προς όφελος των τραπεζών. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΑΑΔΕ μόλις 10.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου χρωστούν πάνω από 90 δις. Κι όμως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει παύσει κάθε καταναγκαστική εκτέλεση εις βάρος τους, όπως είναι οι πλειστηριασμοί. Ταυτόχρονα ζούμε στην χώρα με το μεγαλύτερο στεγαστικό κόστος στην Ευρώπη και το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για πολιτικές στέγης! Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνεχιστεί!

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

-ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 19 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ! "
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ