ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έληξε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. | |
Με τις καλύτερες εντυπώσεις έληξε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Ναύπλιο
Το 1ο Συμπόσιο γλυπτικής διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή πολλών κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι δημιούργησαν μέσα από μαρμάρινους όγκους τα γλυπτά τους.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου ο κόσμος μπόρεσε να επισκεφθεί τους χώρους και να συνομιλήσει με τους γλύπτες, έχοντας την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά αυτήν την τόσο όμορφη τέχνη, την τέχνη της γλυπτικής.
Επίσης τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων αλλά και των γύρω περιοχών, μπόρεσαν να επισκεφτούν τον χώρο που κατασκευάζονταν τα γλυπτά και να ρωτήσουν τους καλλιτέχνες, πως μπορεί από μια άψυχη πέτρα να δημιουργηθεί ένα υπέροχο έργο τέχνης.
Το Συμπόσιο ήταν εμπνευσμένο από την επετειακή χρονολόγηση 1821-2021, με την συμμετοχή καταξιωμένων και βραβευμένων ανά των κόσμο καλλιτεχνών και καθηγητών όπως οι κ.κ Γεωργαρίου Πέτρος – Γλύπτης, Κοζόκος Τάκης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης, Παπαδάκης Έκτωρ – Καθηγητής Πανεπιστιμίου Φλώρινας, Λαζαράκης Χρήστος – Γλύπτης, Σταματόπουλος Γεώργιος από το Νομισματοκοποίο Αθηνών, Σκαλκώτος Δημήτρης – γλύπτης, Καλατζής Αθανάσιος- Γλύπτης.Ψυχή του Συμποσίου και συμμετέχων επίσης ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κώστας Δημούλης.
Ο Δήμος Ναυπλιέων πρωτοπόρος στην προαγωγή των τεχνών και του πολιτισμού φιλοδοξεί να καταστήσει το Συμπόσιο Γλυπτικής θεσμό για τον τόπο μας και πόλο έλξης για καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, αλλά και για επισκέπτες που θα έχουν ακόμα έναν λόγο να επισκεφτούν τον τόπο μας και να γνωρίσουν τις ομορφιές του.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, σε μια μικρή τελετή παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και αρκετού κόσμου το απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτωβρίου πραγματοποίησε τη λήξη του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Ναυπλίου που άφησε τις πλέον άριστες εντυπώσεις.
Η τελετή λήξης έγινε στον χώρο όπου δημιούργησαν όλες αυτές τις ημέρες οι γλύπτες, κατασκευάζοντας από την αρχή εκπληκτικές δημιουργίες, στο πάρκινγκ (Ροτόντα) απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο.
Επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους καλλιτέχνες από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ν. Αναστασίου, τον Αντιδήμαρχο Κ. Ρούτουλα, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρη ενώ οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να δουν από κοντά τα έργα και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ