ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 μ.μ. | |
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συμμετείχε στο  2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό
Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό (2nd International Water Forum) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η οργάνωση του συνεδρίου, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, έγινε από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ΕΚ.Ε.ΠΕΚ του Παντείου Πανεπιστημίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος των εργασιών του συνεδρίου ήταν η ποιότητα του πόσιμου νερού και οι επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην ανθρώπινη υγεία και τη ζωή γενικότερα στις χώρες της Μεσογείου.

Στο συνέδριο συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του κ. Κων/νος Κατσαρός.
Οι βασικές ενότητες που αναλύθηκαν αφορούσαν τη Διεθνή ασφάλεια των υδάτων, τις σημαντικές προκλήσεις για το πόσιμο νερό τον 21ο αιώνα: κλιματική αλλαγή – ρύπανση από πλαστικά – βιομηχανική και οικιακή ρύπανση, τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων, τη νομοθεσία & παγκόσμιο δίκτυο για πόσιμο νερό.

Στο 2ο Φόρουμ αναπτύχθηκε το μεσογειακό πρόβλημα του καθαρού νερού και τονίσθηκαν οι σημαντικές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από διάφορα θεσμικά όργανα και οργανισμούς, για να μπορέσουμε όλοι μας να έχουμε πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κατά την διαμονή του στο Ηράκλειο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Χ. Βαβουρανάκη, στα γραφεία του ΙΣΗ. Στη συνάντηση που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο συλλόγους, την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στις περιοχές ευθύνης τους και επιστημονικά θέματα του Ινστιτούτου του ΠΙΣ. Κατά την επίσκεψη στα γραφεία του ΙΣΗ επιβεβαιώθηκε η καλή σχέση και οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο συλλόγων.

Επιπλέον, οι δύο Πρόεδροι κατέληξαν ότι η πανδημία είναι μια ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και ότι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για την επίτευξη υψηλών στόχων στην υγεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ