ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

2.358 άτομα στην Αργολίδα δικαιούχοι επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | | |
2.358 άτομα στην Αργολίδα δικαιούχοι επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας
Η διάσταση της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με υπηρεσιακούς παράγοντες.


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, γνωστοποιήθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής προνοιακών δομών και φορέων σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας, η οποία και θα δημοσιοποιηθεί. 

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία παρατηρητηρίου κοινωνικών θεμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο θα γίνεται επικαιροποίηση κάθε έξι μήνες, παραμέτρων που αφορούν στην ανεργία, την φτώχεια, την περιθωροποίηση, τις εξαρτήσεις, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και γενικά κάθε είδους κοινωνικών προβλημάτων. Στόχος να διαμορφώνεται και να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις διαμορφούμενες ανάγκες η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας.

Το ΤΕΒΑ

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την αποδοχή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνιών Υποθέσεων του αιτήματός της για την αύξηση προϋπολογισμού των πράξεων του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD), διαχειρίζεται συνολικούς πόρους 9.128.382,03 ευρώ την περίοδο 2019 – 2022 για:

– την προμήθεια και διανομή τροφίμων (νωπών και μακράς διάρκειας) και βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά/βρεφικά είδη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας,

– την παροχή συνοδευτικών μέτρων/δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ή/και κοινωνικών έκτακτων αναγκών με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ωφελουμένων,

– τη διοικητική και διαχειριστική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τις υποχρεώσεις ως δικαιούχου των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (επικεφαλής εταίρου των Κοινωνικών Συμπράξεων Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), καθώς και τη δυνατότητα υλοποίησης στοχευμένων δράσεων δημοσιότητας.

Ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ είναι δυνητικά όλοι οι ωφελούμενοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) που επιθυμούν τη στήριξή τους από το πρόγραμμα, η σύνθεση των οποίων επικαιροποιείται κάθε μήνα μέσω των διαδικασιών του ΕΕΕ.

Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιούνται έως 31/12/2022.

Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία του έργου, ο συνολικό αριθμός των ωφελουμένων στις τρεις ΠΕ είναι 14.898, που κατανέμονται στους νομούς ως εξής: στην Αργολίδα 2.358, στη Λακωνία 2.614 και στη Μεσσηνία 9.926 άτομα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ