ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

46 Αφγανοί και Ιρανοί μετανάστες με γυναικόπαιδα στο λιμάνι της Καλαμάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | | |
46 Αφγανοί και Ιρανοί μετανάστες με γυναικόπαιδα στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υλοποιιώντας την σχετική οδηγία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ανέλαβε την πλήρη υποστήριξη των συνολικά 46 Αφγανών και Ιρανών μεταναστών -μεταξύ των οποίων 9 γυναίκες και 2 παιδιά- που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου.


Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έφθασαν με ιταλικό οχηματαγωγό που ανταποκρίθηκε σε σήμα κινδύνου από το ιστιοφόρο με το οποίο οι 46 επιχειρούσαν να φθάσουν από την Τουρκία στην Ιταλία.
Από την πρώτη στιγμή, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, μέσω του οποίου -στο πλαίσιο των οδηγιών του περιφερειάρχη Π. Νίκα- διατέθηκαν από την Περιφέρεια για τις πρώτες ανάγκες των 46 αυτών ανθρώπων 50 στρώματα, 100 κλινοσκεπάσματα, 200 μάσκες, 100 ζευγάρια γάντια, αντισηπτικά όπως επίσης είδη διατροφής και υγιεινής.

“Η Περιφέρεια αναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή τους και θα παράσχει όλα όσα είναι απαραίτητα για την πολιτισμένη και ασφαλή υποδοχή τους” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεργασία στο ζήτημα αυτό, τόσο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ