ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ξεκινούν οι περιηγήσεις του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου σε ιστορικά μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:06:00 μ.μ. | | | |
Ξεκινούν οι περιηγήσεις του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου σε ιστορικά μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων
Ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας προτίθεται να πραγματοποιήσει επισκεψιμότητα στα ιστορικά μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων, διότι αυτά αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική, ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης , ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα. 

ίναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και γι’ αυτό το λόγο έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Τα μνημεία προσφέρουν στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη αισθητική εμπειρία, καθώς αποτελούν συνήθως έργα υψηλής τεχνικής και αισθητικής αρτιότητας.

Σε αντίθεση με τα συνήθη κτίσματα ενός αστικού τοπίου, τα μνημεία παλαιότερων ιστορικών περιόδων έχουν τη δική τους ταυτότητα που αντανακλά τελείως διαφορετικές αντιλήψεις για την λειτουργικότητα, το μέγεθος και τη συνολική εικόνα
ενός οικοδομήματος.

Ο Δήμος Ναυπλιέων διαθέτει στις Τοπικές Κοινότητες τα εξής ιστορικά μνημεία: α) Την Αρχαία Τίρυνθα β) Την Αρχαία Ασίνη γ) Την Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας δ) Την Παλαιά και Νέα Μονή Ταλαντίου και ε) Τους Τάφους των Δενδρών.

Η επισκεψιμότητα στα ιστορικά μνημεία θα έχει ως έναρξη την Μονή Ταλαντίου ( Παλαιά και Νέα) που βρίσκεται στο Αραχναίο, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου, ήτοι στις 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ από το περίπτερο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων με συνοδό τον Γιάννη Καζά μέλος Δ.Σ.

Συνέχεια, με περιήγηση στην Παλιά πόλη του Ναυπλίου την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. από το περίπτερο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων με συνοδό την Ντίνα Γκιόλα μέλος Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ