ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Μεθυσμένος καπετάνιος προκάλεσε φθορές σε σκάφος στις Σπέτσες - Προσάραξη ιστιοφόρου στο Γύθειο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. | | | | |
Μεθυσμένος καπετάνιος προκάλεσε φθορές σε σκάφος στις Σπέτσες - Προσάραξη ιστιοφόρου στο Γύθειο
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για επακούμβηση του επιβατικού - τουριστικού σκάφους ''ΤΡΟΥΝΤΥ'', το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον Παλαιό Λιμένα Σπετσών με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το επιβατικό σκάφος ''ΘΟΔΩΡΗΣ''..

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε ότι το ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός του Κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ, ο οποίος διακομίσθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών για λήψη πρώτων βοηθειών. 

Το ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Ε/Π-Α/Κ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ'' Ν. Ναυπλίου 362 και αγκυροβόλησε εντός του Παλαιού Λιμένα Σπετσών, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών διενεργήθηκε αλκοομέτρηση στον Κυβερνήτη όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΡΟΥΝΤΥ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Επίσης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες τις Τετάρτης 27 Οκτωβρίου χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους ''VALLEDORIA'' σημαίας Αγγλίας, στον όρμο "Πόρτο Κάγιο" δήμου ανατολικής Μάνης.

Το ανωτέρω σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο, κενό επιβατών, στην εν λόγω περιοχή, μετακινήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσάραξε σε αμμώδη βυθό σε απόσταση περίπου δέκα (10) μέτρων από την ακτή.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προσπάθειες αποκόλλησης του ''VALLEDORIA'' θα λάβουν χώρα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ