ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Βραδιά λόγου και τέχνης στο Καλολίμανο για την «Αναζήτηση της Ευτυχίας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. | | |
Βραδιά λόγου και τέχνης στο Καλολίμανο για την «Αναζήτηση της Ευτυχίας»
Σε ένα πανέμορφο χώρο που τον εμπνεύστηκε ο Τόμας Μπεκ για να διοργανώνει φεστιβάλ μουσικής, στο Καλολίμανο Ξηροπήγαδου και υλοποίησε ο αρχιτέκτονας Κώστας Παπαθεοδώρου (δημιουργός και της ξεχωριστής Αγίας Φωτεινής στην Αρχαία Μαντινεία), διοργανώνεται μια βιωματική βραδιά Λόγου και Τέχνης στις 10/10/2021 στις 5.30μμ


Το θέμα της εκδήλωσης είναι η «Αναζήτηση της Ευτυχίας», γιατί είναι ζητούμενο των καιρών. Σε δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε, η ευτυχία μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Είναι όμως απαραίτητη, για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να επιβιώνουμε. Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και προχωράμε.

Οι ομιλητές που προσεγγίζουν το θέμα, είναι επιστήμονες, ερευνητές και καλλιτέχνες. Θα διανύσουν μαζί με τους θεατές μια διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αναζητώντας μέσα από τον αρχαίο ήχο και την σχέση μας με τα Ασκληπιεία στην Ελλάδα, την ευδαιμονία. Στη συνέχεια μέσα από τους αγώνες μας το 1821 με οδηγό τον Γέρο του Μωριά, θα δούμε πώς η Ευτυχία σχετιζόταν με την Ελευθερία, το υπέρτατο αγαθό.

Θα έρθουμε και στο παρόν, για να δούμε τους τρόπους που μπορεί η προσαρμοστικότητά μας να μας οδηγήσει στην ευτυχία, με σύμμαχο την φύση και την τέχνη. Έχει αποδεχθεί ότι η τέχνη είναι και ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο, που συνταγογραφείται επιτέλους και στη χώρα μας για την πρόληψη παθήσεων. Θα δούμε πώς την προσεγγίζουμε, για την επίτευξη του στόχου μας, που είναι να βιώνουμε σε κάθε στάδιο της ζωής στιγμές ευτυχίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή. Μετατρέπουμε το αρνητικό σε θετικό, αποβάλλουμε προκαταλήψεις, δημιουργούμε νέους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ μας, ανταλλάσουμε γνώσεις και συνεχίζουμε την πορεία μας. Η εκδήλωση είναι μια πράξη που ενισχύει την αποκέντρωση και την ανταλλαγή μεταξύ της πρωτεύουσας και της περιφέρειας, για να ενισχύσουμε το γόνιμο διάλογο και να βρούμε κοινές συνιστώσες που μας προάγουν ατομικά και ως κοινωνία. Σας καλούμε να έρθετε και να ενισχύσετε κι εσείς την ιδέα αυτή, που υλοποιείται στην περιοχή της Αρκαδίας, ως πρώτο σταθμό μιας πορείας.
Ομιλητές της εκδήλωσης:
-Μαριλένα Αναστασοπούλου
Αρχαιολόγος-Ξεναγός
-Γιάννης Στρατάκης
Μουσικός- Ερευνητής Αρχαίου Ελληνικού Ήχου
-Μαριάννα Λαμπίρη
Σκηνοθέτις-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Συντονίζει και προλογίζει
Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.
Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος

Συμπράττει η Μικτή Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη από το Άξιον Εστί, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος «Μίτος», σε συνεργασία με το κανάλι ευεξίας της Cosmote TV, Body in Balance Gr. Την τηλεοπτική κάλυψη έχει αναλάβει η εταιρία Film Makers Hub.

Χορηγοί της εκδήλωσης εμπορία αυτοκινήτων Δ.Δεληγιάννης Α.Ε., Sunset Hotel-Restaurant, Danais SA-Μύλοι Αργολίδος, Γλυφάδα restaurant, Λυμπέρης-Άρτος γλυκά καφέδες, Αφοί Ι. Καρκούλη Ο.Ε.-Electronet, Μούγιος&Μαγκλής-Εμπορία Υαλοπινάκων, Σούρσος Μιχάλης- εξειδικευμένο συνεργείο Nissan, Α.Σούρσος&Σια ΟΕ-Υγρά Καύσιμα, Παναγιώτης Τσακίρης-Υγρά Καύσιμα Κιβέρι.

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο +30 694 5496325.

Ευχαριστούμε θερμά τον Τόμας Μπεκ για την παραχώρηση του θεάτρου στο Καλολίμανο και την άψογη συνεργασία του, όπως και του εγγονού του Γιώργου Μπεκ, που βοήθησε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ