ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Διχάζουν πολίτες και καταστηματάρχες "οι ελευθερίες" για τους εμβολιασμένους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. | | | |
Διχάζουν πολίτες και καταστηματάρχες "οι ελευθερίες" για τους εμβολιασμένους
Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές κινούνται από το Σάββατο οι εμβολιασμένοι πολίτες. Οι «ελευθερίες» που ισχύουν από χθες και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν, αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους.

 Έτσι, όσοι εμβολιασμένοι βγαίνουν για να διασκεδάσουν έχουν την ευκαιρία να χορέψουν όρθιοι στα μαγαζιά και χωρίς κανένα περιορισμό στην κυκλοφορία. Παράλληλα, όσοι φίλοι και γνωστοί τους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 τίθενται αυτόματα εκτός διασκέδασης και κατά συνέπεια εκτός παρέας.

Την ίδια ώρα οι επαγγελματίες της εστίασης, που έχουν «ματώσει» τα τελευταία χρόνια, φοβούνται πως οι ελευθερίες μόνο για τους εμβολιασμένους θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θα ρίξει «μαύρο» στον κλάδο. Προς το παρόν οι επιχειρηματίες που έχουν επιφορτιστεί και με τον έλεγχο των πιστοποιητικών δεν μπορούν παρά να υπακούσουν στα μέτρα και να φροντίσουν για την υγεία του προσωπικού τους.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα


Αν και οι εμβολιασμένοι απολαμβάνουν πολύ περισσότερες ελευθερίες, με βάση την εισήγηση της επιτροπής του υπ. Υγείας, Έλληνες επιστήμονες και γιατροί δεν σταματούν να χτυπούν «καμπανάκια» για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι είναι λάθος να εκπέμπεται το μήνυμα πως ο κορωνοϊός αποτελεί πια παρελθόν.

«Η μετάλλαξη που κατά ένα ποσοστό 30% μεταδίδεται και στους εμβολιασμένους έχει δημιουργήσει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα», λέει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος από τον Μάρτιο του '20 αγωνίζεται καθημερινά για να σώσει ζωές. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχουμε για το επόμενο 6μηνο είναι όμως ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στην αντιμετώπιση της πανδημίας», προσθέτει.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού το Σάββατο στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, λέγοντας πως «διάβασα με προσοχή την απόφαση της επιτροπής και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Δυστυχώς προκύπτει ένα κλίμα να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ενώ δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Πιστεύω ότι δίνουμε λάθος μήνυμα. Πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα προστασίας. Με προβληματίζει η άρση των μέτρων, γιατί δεν νομίζω ότι θα έχουμε τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να ισχύσουν όπως πρέπει τα μέτρα ελευθερίας».

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

Με τα νέα μέτρα οι ανεμβολίαστοι :
-Δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης
-Θα απαγορεύεται για αυτούς η είσοδος και στα γήπεδα
-Θα πρέπει να έχουν εργαστηριακό τεστ αντιγόνου έως 48 ωρών για να έχουν πρόσβαση σε θέατρα, σινεμά και αρχαιολογικούς χώρους.
-Εργαστηριακό τεστ απαιτείται για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ.
-Αλλά και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, τότε θα πρέπει να πραγματοποιούν ιδιωτικά ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα.

Πηγή: Newsbomb.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ